Britse toezichthouder geeft groen licht voor crypto- en Bitcoin ETN’s

Financiële toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk hebben besloten om verschillende aanvragen goed te keuren voor op crypto gebaseerde beurs verhandelde obligaties (ETN’s).

In een persbericht van maandag zei de Britse Financial Conduct Authority (FCA) dat het de verkoop van crypto- en Bitcoin (BTC) ETN’s voor professionele beleggers heeft goedgekeurd. Het gaf echter aan dat de ETN’s niet beschikbaar zullen zijn voor particuliere beleggers, omdat dit voor hen onveilig en “niet geschikt” zou zijn. Zo beschreef het als volgt:

“Met meer inzicht en data als gevolg van een langere periode van handelsgeschiedenis, is de FCA van mening dat beurzen en professionele beleggers nu beter zouden moeten kunnen vaststellen of cETN’s aan hun risicobereidheid voldoen.

De FCA blijft geloven dat cETN’s en cryptoderivaten niet geschikt zijn voor particuliere consumenten vanwege de schade die ze met zich meebrengen. Als gevolg hiervan blijft het verbod op de verkoop van cETN’s (en cryptoderivaten) aan particuliere consumenten van kracht.

De FCA blijft mensen eraan herinneren dat cryptoactiva een hoog risico met zich meebrengen en grotendeels ongereguleerd zijn. Degenen die investeren moeten bereid zijn al hun geld te verliezen.

De FCA werkt samen met de overheid, internationale partners en de industrie om het Britse regelgevingsregime voor crypto-activa te ontwikkelen en de internationale normen op dit gebied te leiden.”

ETN’s in het Verenigd Koninkrijk worden gedefinieerd als obligaties uitgegeven door financiële instellingen die de prestaties van onderliggende activa volgen.

Het goede nieuws komt tevens op een moment waarop de Bitcoin koers nieuwe recordhoogten blijft vestigen, terwijl de belangstelling voor de koningsmunt en de digitale activamarkten in het algemeen nieuwe hoogten bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!