Chinees congres ringt aan op versnelling van de ontwikkeling van blockchain in China

Een lid van het Nationale Volkscongres suggereerde dat China de ontwikkeling van nationale blockchain-infrastructuur zou moeten versnellen om overheidsdiensten, de toeleveringsketen van het land en de handel te ondersteunen.

Dong Jin, een afgevaardigde naar het NPC, verklaarde dat hij deze week een formeel voorstel heeft ingediend, waarin hij de regering dringend verzocht om een bredere blockchain-infrastructuur en industriestandaarden op te zetten om de groei van de blockchain-industrie van het land te stimuleren, zoals gemeld door het staatspersbureau China News Service.

Hij merkte op dat China een aanzienlijke hoeveelheid gegevensbronnen heeft voortgebracht door zijn bloeiende digitale economie, en dat blockchain-technologie kan helpen bij het faciliteren van gegevenscirculatie en -delen.

Dong, die een nationaal onderzoekscentrum voor blockchain in Beijing beheert, merkte op dat het centrum een op blockchain gebaseerd systeem ontwikkelt om sectoren te bedienen, waaronder maritiem transport, financiering van de toeleveringsketen en energie.

Het voorstel van de NPC-delegatie werd gedaan toen duizenden afgevaardigden uit heel China deze week in Beijing bijeenkwamen voor de “Twee Zittingen”, de belangrijkste jaarlijkse politieke bijeenkomsten die de politieke elite en bedrijfsleiders van het land samenbrengen.

Hoewel China doorgaat met het verbieden van cryptocurrency-handel en -mining, blijft het land optimistisch over zelfgekweekte blockchain-technologie en digitale economieën, met Chinese techreuzen zoals Alibaba en Tencent die zich richten op de ontwikkeling van hun eigen consortiumnetwerken.

In mei 2023 publiceerde Beijing, de hoofdstad van China, een whitepaper gericht op het verbeteren van innovatie en ontwikkeling in de Web 3.0-industrie van het land. In dat opzicht heeft de overheid de intentie om Beijing te vestigen als een innovatiehub voor de economie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!