Qatar heeft mogelijk Bitcoin aan zijn reserves toegevoegd, adus Scaramucci

Skybridge Capital oprichter Anthony Scaramucci tweette onlangs dat Qatar mogelijk Bitcoin (BTC) aan zijn reserves heeft toegevoegd en daarmee het eerste land in het Midden-Oosten zou zijn dat dit doet. De Bitcoin koers schoot op zondag 3 maart opnieuw voorbij de $64.000, te midden van sterke koopactiviteit op de cryptomarkt.

Het recente nieuws over Qatar dat actief onderzoek doet naar Bitcoin-investeringen kwam voor het eerst naar buiten in september 2023 toen de Emir van Qatar, Zijne Hoogheid Tamim Bin Hamad, aankwam in El Salvador om te praten over Bitcoin-adoptie en andere investeringsvooruitzichten. Er is echter geen officiële bevestiging van de Bitcoin-investeringen die Qatar tot nu toe heeft gedaan.

Bitcoin-maximalist Max Keiser, die ook nauw verbonden is met de president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft hier al een tijdje op aangedrongen. Het nieuws krijgt momentum omdat de privéjet van de Emir van Qatar, de Qatar Executive Gulfstream G650ER, werd gezien in Madeira tijdens de Bitcoin Atlantis-conferentie. Dit gebeurde kort nadat MicroStrategy-directeur Michael Saylor een historische toespraak had gehouden op de conferentie.

Echter, een vraag die iedereen zich stelt, is wat er gebeurt met de prijs van Bitcoin zodra rijke Midden-Oosterse landen zoals Saudi-Arabië en Qatar beginnen met het opbouwen van Bitcoins met hun oliegeld. We zouden opnieuw enorme hoeveelheden geld kunnen zien stromen naar deze activaklasse.

Instellingen die haast maken om BTC te verwerven Zoals we hebben gezien, is er de afgelopen twee maanden massaal institutioneel geld gestroomd naar de nieuw gelanceerde Bitcoin ETF’s. BlackRock Inc.’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) en Fidelity Investments’ Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) hebben gezamenlijk 79% van de totale instroom onder de “Newborn Nine” fondsen vergaard. Als reactie hebben vier van de overgebleven zeven fondsen ervoor gekozen hun tarieven te verlagen tot onder die van de twee leidende fondsen.

Valkyrie Investments heeft opmerkelijk zijn tarief verlaagd naar 0,25% ten opzichte van de eerdere 0,49% na goedkeuring door de SEC, bijna een halvering van de kosten. Op dezelfde manier heeft Franklin Templeton zijn beheervergoeding verlaagd naar een sectorlaag van 0,19%, wat een verlaging van 10 basispunten betekent. Opmerkelijk is dat Bitwise het enige fonds is van de groep dat zijn tariefstructuur niet heeft aangepast.

Op 28 februari van vorige week heeft het IBIT-fonds $612 miljoen aan nieuwe investeringen binnengehaald, wat het hoogste enkelvoudige dagelijkse bedrag is sinds de oprichting. Bovendien heeft het gedurende de afgelopen maand consequent de meerderheid van de nieuwe geldstromen aangetrokken. Met het distributienetwerk van ’s werelds grootste vermogensbeheerder kunnen beleggers mogelijk betere liquiditeit verkrijgen in vergelijking met veel concurrenten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!