We vroegen ChatGPT om prijsvoorspellingen te doen voor Bitcoin en Ethereum, en dit was het antwoord..

Om onze serie van ChatGPT-voorspellingen voort te zetten, hebben we nogmaals besloten om de hulp van de bekendste AI-bot in te schakelen om voorspellingen te doen voor 2024. Ditmaal hebben we echter gekozen om de top 2 cryptocurrencies van dit moment, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), te analyseren.

Zoals gewoonlijk besloot ChatGPT ons een disclaimer voor te schotelen, waarin het volgende aangegeven werd:

“Bij het voorspellen van de toekomstige prijzen van Bitcoin en Ethereum moet rekening worden gehouden met een groot aantal factoren, waaronder macro-economische omstandigheden, technologische vooruitgang, ontwikkelingen op het gebied van de regelgeving en het marktsentiment. Beide cryptocurrencies hebben zichzelf gevestigd als leiders in de ruimte, waarbij Bitcoin de eerste en meest bekende cryptocurrency is, vaak digitaal goud genoemd, en Ethereum het leidende smart contractplatform is, dat de opkomst van gedecentraliseerde finance (DeFi), non-fungibele tokens (NFT’s) en meer mogelijk heeft gemaakt.”

De bovenstaande disclaimer is terecht en wij van CryptoBenelux zouden jullie dan ook graag willen adviseren om deze voorspelling vanuit ChatGPT met een korreltje zout te nemen. Jullie zijn echter niet gekomen voor de disclaimers, maar voor de uitkomst van de vraag. Hieronder lees je de originele tekst die ChatGPT als reactie opgaf:

Bitcoin (BTC)

Huidige trends: Bitcoin wordt steeds meer erkend als een waardeopslag en een bescherming tegen inflatie, vergelijkbaar met goud. Het vaste aanbod van 21 miljoen munten maakt het inherent deflatoir, wat aantrekkelijk is voor mensen die kapitaal op de lange termijn willen behouden. De institutionele adoptie is in opkomst, waarbij steeds meer bedrijven en financiële instellingen in Bitcoin investeren of Bitcoin-gerelateerde diensten aanbieden.

Voorspelling voor 2024: De prijs van Bitcoin zou aanzienlijk kunnen worden beïnvloed door bredere economische factoren, waaronder inflatiecijfers, veranderingen in het monetair beleid door centrale banken en het mondiale economische klimaat. Ervan uitgaande dat er sprake is van een omgeving waarin inflatie een punt van zorg blijft en het vertrouwen in traditionele financiële systemen in twijfel wordt getrokken, zou Bitcoin een grotere adoptie kunnen zien als een manier om waarde op te slaan.

  • Als het macro-economische klimaat de voorkeur geeft aan risicovolle beleggingen en de institutionele adoptie blijft groeien, zou Bitcoin mogelijk zijn eerdere recordhoogten kunnen overtreffen en prijzen kunnen bereiken van $100.000 tot $200.000. Dit scenario gaat uit van een aanhoudende groei in bewustzijn, adoptie en technologische vooruitgang, zonder significante ongunstige ontwikkelingen op regelgevingsgebied.

Ethereum (ETH)

Huidige trends: Ethereum ondergaat aanzienlijke veranderingen. Deze upgrades hebben tot doel de schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van het netwerk te verbeteren, wat mogelijk kan leiden tot een grotere acceptatie van Ethereum voor verschillende toepassingen.

Voorspelling voor 2024: De succesvolle implementatie van Dencun-upgrade op het mainnet van Ethereum zou een belangrijke katalysator voor ETH kunnen zijn. Verbeterde schaalbaarheid en lagere transactiekosten zouden Ethereum aantrekkelijker maken voor ontwikkelaars en gebruikers, wat mogelijk zou kunnen leiden tot een grotere vraag naar ETH, zowel als nutstoken als als investering.

  • Ervan uitgaande dat de upgrade soepel verloopt en de DeFi- en NFT-sectoren blijven groeien, zou ETH een aanzienlijke prijsstijging kunnen zien. Het is denkbaar dat ETH prijzen bereikt die variëren van $10.000 tot $20.000, vooral als een spot Ethereum ETF goedgekeurd wordt en de munt zijn positie als ruggengraat van gedecentraliseerde applicaties verstevigt.

Conclusie

Zowel Bitcoin als Ethereum hebben solide fundamenten en sterke groeivooruitzichten, maar hun toekomstige prijzen zullen worden beïnvloed door een complex samenspel van factoren. Hoewel optimistische scenario’s aanzienlijke prijsstijgingen voor beide cryptocurrencies zouden kunnen opleveren, omvatten potentiële risico’s onder meer hardhandig optreden van de toezichthouders, technologische problemen en verschuivingen in het beleggerssentiment. Beleggers moeten onderzoek doen, op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de crypto-ruimte en hun risicotolerantie overwegen voordat ze beleggen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!