Crypto is op weg naar mainstream adoptie, volgens de wet van Metcalfe

Een voormalig Bloomberg-analist heeft in een recente thread op X (voorheen Twitter) aangegeven dat fundamentele blockchain-analyse wijst op het idee dat crypto op weg is naar mainstream adoptie.

Jamie Coutts vertelde zijn 10.600 volgers op het sociale mediaplatform dat de wet van Metcalfe – die stelt dat de waarde van een communicatienetwerk evenredig is aan het kwadraat van het aantal verbonden gebruikers in zijn systeem – de kern vormt van de nieuwe analysemethode.

Volgens Coutts laten de gegevens zien dat het gebruikersbestand van Bitcoin in 2022 en 2023 is gegroeid, ondanks dalen in de prijs van BTC, wat wijst op een opwaarts traject van reguliere adoptie. Hij gaf het volgende aan:

“Fundamentele analyse van blockchain is een nieuw vakgebied, een open ontwerpruimte voor intellectueel nieuwsgierigen. Maar de kern ervan zijn de al lang bestaande, algemeen aanvaarde principes van de netwerktheorie, oftewel de wet van Metcalfe, die stelt dat de waarde van een netwerk evenredig is aan het aantal knooppunten/gebruikers en onderlinge verbindingen.

Daily Active Users (DAU’s) voor smart contract (SCP) blockchains blijven nieuwe ATH’s bereiken (records aller tijden) – momenteel 6,34 miljoen (gemiddelde over 30 dagen). Ondertussen ligt de totale marktkapitalisatie voor deze netwerken nog steeds 40% onder de piek van 2021.

In tegenstelling tot eerdere bearmarkten kwamen er in 2022/2023 meer gebruikers in het ecosysteem, ondanks slechte prijsdalingen. Dit is de wereldwijde adoptie van crypto op weg naar mainstream adoptie. Dit is het signaal. Wees het netwerk, bezit het netwerk.”

Eerder deze week zei Coutts tevens dat een on-chain indicator erop wijst dat Bitcoin (BTC) in 2025 een minimumprijsdoel van $100.000 zou kunnen bereiken.

De analist merkte op dat hij de MVRV (marktwaarde tot gerealiseerde waarde) Z-score van Bitcoin in de gaten heeft gehouden, die tot doel heeft te meten of BTC “ondergewaardeerd” of “overgewaardeerd” is door de marktwaarde te vergelijken met de gerealiseerde waarde.

“Bitcoin loopt nu voor op [de] vorige twee cycli wat betreft prijsprestaties. MVRV Z-score kwam afgelopen cyclus boven de zes uit. Als de cyclusmatiging doorgaat, lijken 4 tot 5 standaardafwijkingen deze cyclus redelijk, wat een BTC-prijs van minimaal $100.000 impliceert in 2025.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!