Analist waarschuwt voor Bitcoin-whales die winst nemen

Een populaire analist heeft er bij cryptohandelaren op aangedrongen om voorzichtig te zijn te midden van een verschuiving in het gedrag van Bitcoin (BTC) whales. Met behulp van gegevens van het crypto-analysebedrijf Santiment vertelde Ali Martinez aan zijn 48.700 volgers op het sociale mediaplatform X dat er een plotselinge, aanzienlijke piek is geweest in het nemen van winst onder BTC whales.

“In de afgelopen drie dagen hebben ze meer dan 80.000 BTC verkocht, wat neerkomt op ongeveer $4,8 miljard. Beleggers en handelaren wordt geadviseerd om voorzichtig te zijn!”

Ali Martinez / X

Martinez merkt ook op dat Bitcoin’s Tom DeMark (TD) sequentiële indicator een verkoopsignaal heeft afgegeven op zijn vieruursgrafiek. De TD Sequential-indicator wordt doorgaans gebruikt om de trendrichting en mogelijke prijsomkeringen te identificeren. Martinez legde uit:

“Sinds 15 februari is elk verkoopsignaal van deze indicator accuraat geweest, wat heeft geleid tot BTC-prijsaanpassingen tussen 1,50% en 4,20%. Dit is een patroon dat het waard is om op te merken voor handelaren die zich richten op korte-termijnbewegingen!”

Ali Martinez / X

Later op de dag op donderdag merkt de analist op dat de indicator opnieuw gelijk had, met Bitcoin die daalde van een hoogtepunt van ongeveer $63.400 in de vroege ochtenduren tot een dagelijkse laagtepunt van $60.585, voordat het weer omhoog ging naar $61.235 op het moment van schrijven.

Het crypto-activum met de hoogste marktkapitalisatie is bijna 19% gestegen in de afgelopen zeven dagen en meer dan 38% sinds het begin van het jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!