Bitcoin schiet omhoog, wat zijn de redenen hierachter?

Op het moment van het schrijven van dit stuk wordt Bitcoin verhandeld voor $63.330,60. De verticale stijging van 10.845 in de afgelopen 24 uur staat centraal, waarbij verschillende analisten redenen aanhalen die de verdere stijging van de token ondersteunen in hun eigen woorden. Het brengt BTC dicht bij de vorige all-time high (ATH) en zet het podium voor de volgende ATH van $100.000.

Pomp, een opmerkelijke investeerder in de sfeer, nam de tijd op X om uit te leggen waarom de prijs de afgelopen weken omhoogschoot. Om te beginnen zei hij dat de stijging zeldzaam is op de financiële markt omdat er geen duidelijke aanleiding is geweest. Dit omvat fusie- en overnameactiviteiten en winstaankondigingen. Vervolgens schreef Pomp de aanzienlijke stijging toe aan de lancering van de Spot Bitcoin ETF.

Het is bijna 45 dagen geleden dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission 11 aanvragen heeft goedgekeurd. Er was een fase van neergang toen de token op $40.000 stond; echter, hij is behoorlijk sterk teruggekaatst om boven het nieuwe weerstandsniveau van $60.000 te dansen. De markt registreerde gisteren een instroom van $520 miljoen in ETF’s. Dit komt ruwweg overeen met een vraag naar de token die 10 keer hoger is dan zijn productiecapaciteit.

Pomp noemde het vraagtekort verbijsterend. Cumulatieve nettostromen in ETF’s worden gewaardeerd op meer dan $6 miljard. BlackRock alleen al heeft $7,2 miljard aan activa, met nog vijf ETF’s met een beheerd vermogen van minstens $1 miljard. Pomp verklaarde verder dat investeerders een andere fase van inflatie verwachtten. Het is daarom een omleiding naar Bitcoin om betere investeringsrendementen te behalen.

Terug in 2020, voegde Pomp eraan toe, bedroeg de inflatie minder dan 2%, en BTC werd verhandeld op $8.000. Twee jaar later stuitte de prijs op $64.000 voor een 8x stijging te midden van de vooruitziende benadering van investeerders. Pomp zei dat investeerders inflatie zagen aankomen en begonnen met het kopen van inflatie-afgedekte activa in anticipatie.

De huidige participatie kan zijn omdat investeerders een andere fase van inflatie verwachten. De media en de Fed hebben gewerkt om de genomen maatregelen te vieren en het tempo te verminderen. Maar, zoals hij stelde, ontbreekt het de markt aan een eerlijke evaluatie van de situatie. De huidige trend heeft het podium gezet om tegen het einde van 2024 de waarde van $69.500 te bereiken, zoals de Bitcoin-projecties aangeven. Er is een kans dat het jaar eindigt op $100.000, gezien de Bitcoin Halving vlak om de hoek is.

Pomp benadrukte het feit dat de huidige kapitaalinstroom kwantificeerbaar was en alle verwachtingen overtrof. Terwijl Wall Street doorgaat met het opdrijven van de prijs van BTC, is het het beste voor houders om niet in de val te lopen van het snel verkopen van de token. De aankomende inflatie (anticipatie) zou kunnen zien dat investeerders opnieuw naar Bitcoin gaan.

Ten slotte verwacht Pomp dat reflexiviteit zal plaatsvinden. Dit betekent dat kleine investeerders een trend starten, en volgers de prijzen verder omhoog duwen door de investering na te jagen.

De gemeenschap heeft gereageerd op het bericht van Pomp, waarbij leden zeggen dat slim geld zich opstapelt in BTC. Anderen hebben Pomp’s reactie gezocht op de 5-jarige vooruitzichten van de inflatiemarkt die stil zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!