Bitcoin koers bereikt $64.500! Wat kunnen we nu verwachten?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Knijp jezelf maar even goed. Nee, het is echt geen droom. De Bitcoin koers stevent af op een nieuwe all-time high en bewijst daarmee het ongelijk van vele critici. Ik kan me nog een quote herinneren van de Europese Centrale Bank (ECB), letterlijk 1 dag voordat de bodem op $15.400 werd neergezet: “Bitcoin on the road to irrelevance”. En vrij recentelijk zei de ECB nog: “De waarde van Bitcoin is 0”. Gelukkig weet de markt wel beter en waardeert het een Bitcoin ‘iets’ hoger dan 0. Neem uitspraken van de ECB met een paar onsjes zout. Zij hebben maar één doel en dat is hun eigen hachje redden en dus Bitcoin zo negatief mogelijk neerzetten. En je proeft bij mensen die zich nooit in Bitcoin verdiept hebben dat dat ook zijn vruchten afwerpt.

Mensen denken echt dat Bitcoin niks waard is. Dat het een piramidespel is en op lucht gebaseerd. De negatieve uitspraken richting Bitcoin komen altijd uit de hoek van mensen die óf belang hebben bij het falen van Bitcoin óf gewoon totaal geen verstand hebben van de fundementals van Bitcoin.

De wereld digitaliseert en tegenwoordig kunnen dus ook virtuele assets waarde hebben, ondanks dat ze niet tastbaar zijn. Het volledig zelf de controle hebben over je eigen vermogen lijkt vanzelfsprekend, maar is in veel landen waar politieke onrust en corruptie heerst helemaal niet zo vanzelfsprekend. En als je vanuit dat soort landen graag geld naar je familie in andere landen over wil maken betaal je daar belachelijk hoge kosten over. Bitcoin lost al deze problemen op. Geen overheid of instantie die zich ermee kan bemoeien, transacties die razendsnel voor een kleine fee de hele wereld over kunnen gaan. Jij die op politiek vlak een ander standpunt kunt hebben en niet bang hoeft te zijn dat ze je rekening sluiten en je geld afpakken. Dát is Bitcoin.

Het is zoveel meer dan alleen een betaalmiddel of een hedge tegen inflatie. En het gros van de mensen beseft dat niet. En dat is waarom je er nog steeds relatief vroeg bij bent. Afijn, tot zover een stukje fundamentals. Laten we de grafieken induiken!

Weekgrafiek

Bitcoin doet weer eens waar Bitcoin zo goed in is. Keihard doorbeuken en alles en iedereen achter laten. Geen kans geven om in te stappen. Dit is niet voor het eerst. Dit gebeurt elke cyclus opnieuw. Dit is de prijsactie waardoor Bitcoin zo beroemd is, zo ongekend populair is. Maar volatiliteit werkt altijd twee kanten op. Dus als de prijs langdurig omhoog doorbeukt moet je er rekening mee houden dat we vroeg of laat een stap terug gaan doen. En dat is prima he! Dat hoort erbij.

De belangrijkste levels op dit moment zijn de all-time high op $69.138 en de support op $52.119. Verder ligt er niet zo gek veel en dat verklaart ook wel waarom de koers zo moeiteloos door kan bewegen. Ik verwacht ook dat de all-time high slechts een formaliteit gaat zijn, maar dat we daar wel iets van interactie kunnen verwachten. Dat zagen we ook in de vorige cyclus. Vlak voor of na de all-time high moet je er dus rekening mee houden dat we een keer een klap van 20% of meer onderuit gaan zien. Dat zijn hoofdzakelijk mensen die een stukje winst willen verzilveren of bijvoorbeeld mensen die in de vorige cyclus de top gekocht hebben en nu rond break-even eruit willen. Normaliter zouden we daarna de weg omhoog moeten vervolgen. Persoonlijk verwacht ik niet dat we ergens de komende periode nog onder de $50.000 gaan zakken, maar dat we hoger gaan vasthouden.

Daggrafiek

Ik kan een heel verhaal gaan houden over terug te testen prijsgebieden, maar de realiteit is dat we hier amper levels hebben. We bewegen redelijk in niemandsland en ik denk ook dat we iets van afkoeling gaan zien op korte termijn. Een beetje een vergelijkbare situatie als we in oktober en november 2023 hebben gezien. De koers die gaat afkoelen en meer zijwaarts gaat bewegen en de RSI die daardoor ook kan gaan afkoelen. Dat zou zeer positief zijn voor altcoins! Die zullen dan flink het iniatief gaan nemen, tot het moment dat Bitcoin de trend voortzet.

Zo zie je maar dat we niet per sé met Bitcoin omlaag hoeven te gaan om af te koelen. Mensen praten al maanden lang over stevige correcties, maar ik heb ze nog niet gezien. En ik verwacht ze eerlijk gezegd ook niet. Ik denk dat we pas ergens ver na een nieuwe all-time high een keer een 30%+ correctie gaan zien. In de vorige cyclus zagen we ook pas na een 1000% stijging op Bitcoin dat we de eerste 30% correctie zagen. Toen stonden we dik boven de $40.000, nadat we vanaf $3.700 waren gaan stijgen. Onderschat de kracht van deze markt dus niet!

Conclusie

Kortom, lang verhaal kort. De markt is ontzettend bullish en ik zie geen enkel argument om dat in twijfel te trekken. Ik heb me al sinds begin 2023 sterk uitgelaten als bull en deze video’s kun je allemaal terugkijken op ons YouTube kanaal. Ik ben en blijf bullish tot de markt oververhit raakt en ik duidelijke waarschuwingssignalen zie. Jullie zullen de eersten zijn die het horen als ik twijfel aan de voortzetting van de bullmarkt. Zorg ervoor dat je dit niet mist en dus abonneert op ons YouTubekanaal én eventjes het gratis Nieuwskanaal op Telegram volgt. Vanaf volgende week gaan we daar iets heel vets doen, dus zorg ervoor dat je dat kanaal joint. Tot de volgende update!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!