Hacker steelt $440.000 via X-account van MicroStrategy

Een hacker heeft via het X-account van de technologiegigant MicroStrategy een enorme buit van honderdduizenden dollars weten te maken door een valse weggeefactie te promoten.

Volgens blockchain-speurder ZachXBT kreeg de hacker controle over het X-account van het softwarebedrijf en plaatste een bericht waarin hij gratis zogenaamde MicroStrategy-tokens beloofde.

Dergelijke oplichting omvat doorgaans kwaadaardige links waarbij de beoogde slachtoffers worden verleid om de privésleutels van hun crypto-portemonnee weg te geven voordat hun digitale activa worden overgeheveld.

Het technologiebedrijf opgericht door Bitcoin (BTC)-supporter Michael Saylor heeft sindsdien de tweet verwijderd waarin werd beweerd dat het een MSTR-token had gelanceerd, ondersteund door de enorme Bitcoin-reserves van het bedrijf. Volgens de crypto-beïnvloeder, pseudoniem bekend als Cobie, had de zwendel dan ook gemakkelijk te herkennen moeten zijn, gezien Saylor’s tunnelfocus op Bitcoin. Hij gaf het volgende aan:

“Het is duidelijk dat we proberen hier niet de schuld te geven aan het slachtoffer, maar je moet heel bijzonder zijn om te denken dat Microstrategy een ETH-token lanceert nadat Saylor meerdere jaren op zeer beroemde wijze heeft gezegd: ‘er is geen op één na beste’ en ‘je gebruikt maar één stoel’ enz.”

Op het moment van schrijven heeft het portemonnee-adres van de vermoedelijke hacker(s) een Ethereum-saldo van bijna 63 ETH ter waarde van ongeveer $192.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!