Shiba Inu (SHIB)-team waarschuwt voor oplichters na SHEboshi-lancering

Het team achter Shiba Inu (SHIB) heeft nogmaals de gemeenschap gewaarschuwd voor toegenomen pogingen tot oplichting na de lancering van de nieuwe SHEboshi-token.

Op 24 februari deelde Lucie, de marketingleider van Shiba Inu, haar bezorgdheid over SHIB-houders en benadrukte ze de bedrieglijke tactieken die door oplichters worden toegepast in een bericht op X.

Na de succesvolle lancering van SHEboshi, die de DN404-standaard volgt – een combinatie van ERC-20 en ERC-721 tokenvoordelen, zijn investeerders het doelwit van frauduleuze weggeefacties.

Lucie benadrukte dat Shiba Inu geen airdrops organiseert en waarschuwde dat claims in die zin als frauduleus moeten worden beschouwd. Ze raadde tokenhouders aan om alle promotie-informatie te controleren via de officiële Shiba Inu-kanalen op Telegram en Discord.

Afgezien van haar waarschuwing, voorzag ze ook informatie om de gemeenschap op de hoogte te houden en hun investeringen te beschermen met geverifieerde updates.

Het is aan het licht gekomen dat een frauduleus schema dat zich voordoet als ‘@thesheboshis’ probeert de Shiba Inu-gemeenschap te misleiden en uit te buiten door onterecht te associëren met het door SHIB gesteunde Sheboshis-project.

Op 22 februari benadrukte het team achter het populaire X-account ‘Shibarmy Scam Army’ het belang om niet in te gaan op de berichten van dit misleidende project, omdat ze mogelijke phishingdreigingen bevatten.

Lucie herhaalde daarnaast de noodzaak van grondig onderzoek in de wereld van cryptovaluta en benadrukte dat oplichting tot grote financiële verliezen kan leiden. Ze adviseerde zowel SHIB-investeerders als gebruikers om zorgvuldig te onderzoeken voordat ze hun wallets verbinden met nieuwe platforms.

Deze waarschuwing is vooral van essentieel belang voor degenen die worden aangetrokken door nieuwe mogelijkheden in snel veranderende markten, zoals die van SHEboshis, die snel uitverkocht raakten tijdens hun tweede release, iets waar oplichters maar al te graag gebruik van maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!