Ripple CEO noemt XRP ETF een “logische stap”

De CEO van betalingsplatform Ripple heeft onlangs aangegeven dat het “zin” zou hebben als er exchange-traded fondsen (ETF) rondom XRP en andere cryptocurrencies gecreëerd zouden worden.

In een recent interview met Bloomberg voorspelde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple Labs, dat er in de toekomst een nieuwe golf van crypto-investeringsproducten zal verschijnen. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk dat het logisch is dat er andere ETF’s komen. Het lijkt een beetje op de begindagen van de aandelenmarkt: je wilt niet echt blootstelling aan één aandeel of één bedrijf, je wilt doorgaans nadenken over het diversifiëren van risico’s en wat dan ook. Ik denk dat we andere [crypto] ETF’s zullen zien.

Wanneer we ze zullen zien, is moeilijk te voorspellen. De trieste realiteit van wat we zagen met de Bitcoin ETF is [het gebeurde] alleen omdat de rechtbanken de hand van de SEC dwongen, en eigenlijk de hand van [SEC-voorzitter] Gary Gensler.”

Volgens Garlinghouse heeft de jarenlange strijd van Ripple met de SEC, die vorig jaar culmineerde in een gunstige uitspraak voor de betalingsplatforms, de waardering van XRP geschaad.

De SEC heeft Ripple Labs in december 2020 voor het eerst aangeklaagd wegens het naar verluidt verkopen van XRP als een niet-geregistreerd effect. Een rechtbank oordeelde later echter dat XRP niet kwalificeert als een effect dat onder de jurisdictie van de SEC zou vallen.

Als gevolg hiervan werd XRP in de begindagen van verschillende beurzen gehaald en daalde de koers snel. In de loop der tijd werd de munt echter weer op diezelfde beurzen genoteerd, echter is de koers achtergebleven. In reactie hierop zei Garlinghouse het volgende:

“Vóór de SEC-rechtszaak was XRP het op één na meest waardevolle digitale bezit. Vanwege de tegenwind van die rechtszaak hebben we dat nu grotendeels zien afnemen. Maar de langetermijnvisie op deze dingen gaat over hoe je met deze verschillende digitale middelen nut creëert en echte problemen oplost.

Bitcoin doet dat heel goed als waardeopslagmiddel. XRP en zijn dynamiek gaan over zeer snel, zeer efficiënt en [en] lage kosten per transactie [en dat] maakt het ideaal voor betalingen en dat is waar Ripple als bedrijf op heeft geleund.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!