Analist wijst op beslissend moment voor Bitcoin toekomst

De ervaren handelaar Dave the Wave zegt dat Bitcoin (BTC) op een keerpunt staat waar het ofwel een parabolische impuls naar boven kan ontsteken of eindelijk een aanzienlijke correctie kan zien.

De anonieme analist vertelt zijn 145.000 volgers op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin mogelijk een doorbraak maakt naar $65.000, maar zou kunnen dalen naar $41.000 als de poging mislukt:

“Technisch kortetermijndoel van $65.000 als de prijs uit het kanaal kan breken, doel van $41.000 als dat niet lukt. Het is Bitcoin die nu aan zet is.”

Bron: Dave the Wave/X

Bij het bekijken van zijn grafiek denkt Dave the Wave dat BTC net uit een langetermijn regressieband is gebroken en vervolgens op het punt staat uit een kortetermijn overlappend oplopend kanaal te breken. Als de uitbraak mislukt, is het neerwaartse doel van de analist van $41.000 aan de onderkant van het oplopende kanaal.

Dave the Wave zegt dat de bewegende gemiddelde convergentie divergentie (MACD) van Bitcoin een aanwijzing kan geven of BTC plotseling parabolisch kan gaan.

De MACD is een momentumindicator die kan suggereren wanneer trends op het punt staan te beginnen of om te keren. Volgens de handelaar, zodra de MACD boven een bepaald niveau kruist, explodeert BTC in een laatste opwaartse impuls voordat het zichzelf uitput, zoals het deed in januari 2021 en december 2017.

Momenteel is de MACD van Bitcoin ongeveer een week verwijderd van mogelijk in Dave the Wave’s “parabolische kracht” zone te gaan

“De dagelijkse BTC MACD is een aanwijzing van het verschil tussen technische en parabolische kracht.”

Bron: Dave the Wave/X

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin tegen $51.662.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!