Meer dan $1 miljard aan ETH is van gecentraliseerde beurzen gehaald

Ethereum (ETH) is in de afgelopen week flink in prijs gestegen, echter is dit niet het enige bullishe nieuws voor de nummer twee cryptocurrency van dit moment. De munt is namelijk flink van gecentraliseerde beurzen gehaald, waardoor de verkoopdruk flink afgenomen is, aldus het crypto-analysebedrijf IntoTheBlock.

In een nieuwe analyse volgde Lucas Outumuro, hoofd onderzoek van IntoTheBlock, de nettostromen van Ethereum, waarin het aantal ETH gemeten wordt die in en uit gecentraliseerde cryptocurrency-beurzen beweegt door het bedrag van de ETH-opnames af te trekken van zijn deposito’s.

Outumuro merkt op dat er deze week voor meer dan $1 miljard aan ETH van gecentraliseerde beurzen gehaald is. De netwerkkosten van ETH, die wijzen op de bereidheid om geld uit te geven en de vraag om het actief te gebruiken, stegen in dezelfde periode met meer dan 30%.

Bitcoin (BTC) stroomde ook via gecentraliseerde beurzen weg, waardoor $300 miljoen aan netto uitstroom werd gerealiseerd en een trend van acht weken van instroom op beurzen werd doorbroken. De netwerkkosten van Bitcoin zijn deze week ook met meer dan 50% gestegen.

Grote stijgingen in de valuta-instroom leiden doorgaans tot een gemiddelde prijsdaling van 5% voor cryptocurrencies, blijkt uit een onderzoek uit 2021, gepubliceerd door Santiment.

ETH wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $2.512. Het op de tweede plaats gerangschikte crypto-activum qua marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met 2,64% gestegen.

BTC handelt op het moment van schrijven voor $47.478. Het hoogst gerangschikte crypto-activum qua marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met bijna 3% gestegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!