Bitcoin gaat nooit meer onder de $40k komen volgens PlanB

Met bijna alle verliezen van de post-ETF-goedkeuring-apocalyps al uitgewist en de aankomende halvering, die meestal dient als een katalysator voor toekomstige prijsstijgingen, blijft de crypto-gemeenschap speculeren hoe hoog Bitcoin dit jaar kan stijgen. PlanB, de populaire analist achter het Stock-to-Flow-model, gelooft dat het activum niet onder de $40.000 zal zakken vanwege zijn gerealiseerde prijs.

De primaire cryptocurrency heeft al een echte achtbaanrit meegemaakt sinds het begin van het jaar, veroorzaakt door de goedkeuring van ETF’s in de Verenigde Staten. Zoals velen speculeerden, werd de lancering van deze producten inderdaad een sell-the-news-evenement, met een prijsdaling van tien grand in een paar weken nadat ze de Amerikaanse markten hadden bereikt.

Desondanks slaagde het activum erin om bijna alle verliezen te herstellen en eerder vandaag te stijgen tot bijna $45.000. Volgens PlanB was deze terugtrekking naar niveaus onder de $40.000 enigszins onverwacht en zou dit mogelijk niet meer gebeuren.

Dit komt door de gerealiseerde prijzen van Bitcoin op verschillende schalen. De populaire analist gaf aan dat de algemene gerealiseerde prijs van BTC hoger ligt dan vorige maand en momenteel op $23.000 staat.

PlanB / X

De gerealiseerde prijs van 2 jaar staat op $32.000 en die van 5 maanden staat op $40.000. Als zodanig betekent de huidige marktprijs van bijna $45.000 voor BTC dat het activum boven al die gerealiseerde prijzen staat, wat PlanB categoriseerde als een “zeer bullish teken.” Hij speculeerde ook dat de marktprijs van Bitcoin misschien nooit meer onder de $40.000 zal zakken.

Met de ETF-goedkeuringen al een feit en de vierde halvering gepland binnen twee maanden, richt de gemeenschap zich op het geven van voorspellingen over de prijsbewegingen van BTC in het komende jaar of zo.

Een recent onderzoek door Bitget voorspelde een prijskaartje van $150.000 voor het activum in de nabije toekomst, wat meer dan het dubbele zou zijn van zijn vorige ATH van $69.000. Interessant genoeg had de auteur van de bestseller Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki – een vergelijkbare prijsvoorspelling.

Tom Lee van Fundstrat ziet BTC ook ergens tussen de $100.000 en $150.000 gaan dit jaar, maar schiet ook omhoog naar $500.000 tegen het einde van het decennium.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!