Bitcoin ETF’s groeien in populariteit – Instroom van $405 miljoen

De stijging van Bitcoin boven de $47.000 en bijna $48.000 komt overeen met een opmerkelijke instroom van $405 miljoen in de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF op 8 februari, zoals gerapporteerd door BitMEX Research. Deze stijging van de fondsen, de grootste van de week, komt overeen met de huidige prijsstijging van Bitcoin, wat interesse en speculatie wekt onder investeerders en enthousiastelingen.

Bitcoin ETF’s trekken $405 miljoen aan

Uit een recent rapport van BitMEX Research blijkt dat Amerikaanse Bitcoin ETF’s een opmerkelijke instroom bleef aantrekken, ondanks de uitdagingen in de eerste dagen. Ondertussen blijkt uit gegevens dat Bitcoin ETF’s sinds de lancering op 11 januari een totale instroom van $2,11 miljard hebben gegenereerd.

Met name op 8 februari zagen de ETF’s een instroom van $405 miljoen, wat overeenkomt met ongeveer 8.935 BTC. Koplopers in termen van instroom zijn investeringsgiganten BlackRock (IBIT) en Fidelity (FBTC).

Sinds de oprichting heeft BlackRock ETF ongeveer $3,5 miljard aan instroom aangetrokken, terwijl Fidelity $2,81 miljard naar zijn ETF heeft zien stromen. Op 8 februari noteerde BlackRock een instroom van $204,1 miljoen, terwijl Fidelity een instroom van $128,3 miljoen registreerde.

Het rapport toonde echter ook aan dat de prestaties van Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) het algehele marktsentiment hebben gedrukt, met een uitstroom van in totaal $6,33 miljard sinds 11 januari en $101,6 miljoen op 8 februari.

Marktoptimisme tijdens de prijsstijging van Bitcoin (BTC)

Het rapport over een aanzienlijke instroom in Bitcoin ETF’s valt samen met een periode van verhoogd marktoptimisme, aangezien de prijs van Bitcoin de afgelopen 24 uur met meer dan 4% is gestegen. Beleggers kijken nu naar een potentiële stijging van de digitale valuta boven de grens van $48.000. Deze recente rally heeft met name de speculatie onder liefhebbers aangewakkerd, waarbij sommigen dit toeschrijven aan de anticipatie voor de komende halvering.

Wat bijdraagt aan het bullish sentiment is de stijging van de Bitcoin Futures Open Interest (OI), die de afgelopen 24 uur met 5,51% is gestegen tot 444,81k BTC of $20,74 miljard, volgens de gegevens van CoinGlass. Staat de CME-beurs aan het hoofd van de OI-groei, die een stijging van 9,79% zag naar 117,23k BTC of $5,46 miljard. Binance volgt op de voet met een stijging van 5,78% naar 109,76k BTC of $5,12 miljard in hetzelfde tijdsbestek.

Terwijl Bitcoin de aandacht blijft trekken van beleggers en enthousiastelingen over de hele wereld, onderstreept de convergentie van de instroom van ETF’s, prijsstijgingen en de toenemende open belangstelling voor futures het groeiende vertrouwen in het potentieel van de digitale activa voor verdere groei en adoptie.

Ondertussen was de Bitcoin koers tijdens het schrijven met 6,31% gestegen en werd de afgelopen 24 uur verhandeld op $47.467,77, het hoogste niveau sinds 11 januari. Het handelsvolume was tegelijkertijd ook getuige van een aanzienlijke sprong van 19% naar $29,48 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!