Inzicht in de Bitcoin marktcyclus: De on-chain ROI analyse

Wanneer we ons verdiepen in de wereld van Bitcoin (BTC) en de dynamiek die ten grondslag ligt aan zijn marktbewegingen, onthult de on-chain analyse een fascinerend beeld. Een essentieel aspect van deze analyse is het begrijpen van de Return on Investment (ROI) vanuit elk marktcyclusdieptepunt. Deze dieptepunten worden gedefinieerd als het laagste punt dat de activa bereiken wanneer ze onder hun eerlijke waarde vallen volgens de logaritmische regressielijn. Zodra dit dieptepunt is vastgesteld, wordt de ROI berekend door de huidige prijs te delen door de bodemprijs.

De ROI vanuit markt cyclusdieptepunten

Bijvoorbeeld, een ROI-waarde van 2 betekent dat Bitcoin een stijging van 100% heeft gemaakt vanaf de bodemprijs. Het is belangrijk op te merken dat de ROI-waarde in deze grafiek niet onder de 1 kan gaan, anders hebben we niet correct het dieptepunt vastgesteld.

Wat onthult de ROI over Bitcoin’s marktgedrag?

Deze grafiek is een krachtig argument voor de theorie van afnemende rendementen. Tot dusver toont elke cyclische piek een verminderde ROI ten opzichte van de voorgaande. Voor de marktcycluspiek van 2021 was elke Bitcoin-cyclus ook verlengd ten opzichte van de vorige, wat leidde tot de overtuiging dat marktcycli verlengen. De marktcycluspiek van 2021, gevolgd door een zware bearmarkt, doorbrak dit patroon echter.

Het volgen van historische cycli: Beloftevolle tijden in het vooruitzicht?

De huidige cyclus volgt opvallend de vorige twee cycli, wat suggereert dat, als we deze trend voortzetten, er potentieel ‘leuke tijden’ in het verschiet liggen. Het herhalen van de geschiedenis in deze zin zou kunnen betekenen dat er een positieve marktbeweging op de horizon gloort voor Bitcoin.

Conclusie: De waarde van on-chain data

On-chain data is een onschatbare bron van informatie voor het analyseren van de onderliggende krachten in crypto. Terwijl we vooruitkijken, biedt deze ROI-analyse een diepgaande blik op wat er mogelijk voor Bitcoin in het verschiet ligt, gewapend met kennis uit het verleden en een oog op toekomstige patronen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!