Expert voorspelt Bitcoin koers van $70.000 vóór eind 2024

Hou je vast, want we zitten in een achtbaan die alleen maar omhoog gaat – tenminste, dat is wat Markus Thielen van 10X Research denkt. Hij heeft zojuist een gedurfde voorspelling uitgesproken dat Bitcoin (BTC) tegen het einde van het jaar naar $70.000 zal stijgen. Thielen gooit echter niet alleen maar cijfers rond; hij baseert zijn voorspelling op een mix van macro-economische factoren, het prikkelende ritme van de Amerikaanse verkiezingscyclus en een gestaag groeiende belangstelling van traditionele financiële (TradFi) investeerders in Bitcoin ETF’s.

Een nadere blik op de voorspelling

Het optimisme van Thielen is niet ongegrond. Ondanks de prijsdans van BTC dit jaar laat de geschiedenis zien dat de munt de neiging heeft om een goede ROI neer te zetten, met een indrukwekkend trackrecord van groene cijfers in 10 van de 13 jaar dat het bestaat. Hoewel het prijsdoel van $70.000 wellicht overtrokken lijkt, is het belangrijk om te vermelden dat vorig jaar de voorspelling van Thielen bijna een schot in de roos was, waarbij hij tegen het einde van het jaar een bijna verdubbeling voorspelde tot $45.000. Hoewel zijn glazen bol misschien een beetje afwijkend was wat betreft de goedkeuring van spot-ETF’s, blijft zijn inzicht in de veerkracht van de valuta opmerkelijk.

Afgezien van de prestaties van januari is de prijsdynamiek van Bitcoin even onvoorspelbaar als fascinerend. De dans van de Federal Reserve met de rentetarieven en een merkbare inflatiedaling, in combinatie met een economie die weigert te stoppen, schetst een complexe achtergrond voor de potentiële opkomst van Bitcoin. De cyclus van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die aansluit bij de halveringsjaren van Bitcoin, duidt historisch gezien op bullish trends voor de cryptocurrency. Nu deze cycli in het verleden zijn gestegen, is de huidige voorspelling van Thielen misschien niet zo vergezocht als sceptici denken.

Het grotere plaatje: Bitcoin na 2024

Als we verder kijken dan de directe horizon, blijft het landschap van cryptocurrency, met Bitcoin aan het roer, evolueren. Het recente onderzoek van Finder, waarin gebruik wordt gemaakt van de collectieve wijsheid van veertig crypto-experts, projecteert dat Bitcoin enorme pieken zal bereiken. Een verwachte recordhoogte van $88.000 in 2024 vormt de basis voor wat een transformerend jaar zou kunnen zijn voor Bitcoin en zijn investeerders. De weg is echter beladen met volatiliteit, met voorspellingen van dieptepunten die het geloof van zelfs de meest fervente supporters op de proef zouden kunnen stellen.

De halvering van 2024 staat op het punt een cruciaal moment te worden, waardoor het aanbod mogelijk wordt afgeremd en de prijzen naar nieuwe hoogten worden gestuwd. Dit fenomeen, in combinatie met de toegenomen institutionele belangstelling en verbeteringen op regelgevingsgebied, zoals de goedkeuring van Bitcoin ETF’s, zou aanzienlijke marktbewegingen kunnen katalyseren.

Toch zit niet iedereen in de hype-trein. Critici als John Hawkins wijzen op het speculatieve karakter van Bitcoin en suggereren dat hoewel ETF’s op de korte termijn pieken kunnen veroorzaken, het traject op de lange termijn onzeker blijft.

Terwijl we in de kristallen bol richting 2030 kijken, voorspellen experts een Bitcoin koers tot wel $366.935. Toch heeft het traject van BTC vaak de conventionele wijsheid getrotseerd. De consensus onder experts neigt naar kopen, waarbij een aanzienlijke meerderheid aanbeveelt om in Bitcoin te duiken nu de prijzen nog gunstig zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!