GoDaddy en Ethereum Name Service (ENS) kondigen samenwerking aan – 20 miljoen domeineigenaren krijgen gemakkelijke toegang tot crypto

GoDaddy, een webhostinggigant, heeft gisteren zijn samenwerking aangekondigd met Ethereum Name Service (ENS), een prominente Web3-domeinservice, waardoor meer dan 20 miljoen GoDaddy-domeineigenaren hun domeinen rechtstreeks aan ENS kunnen koppelen zonder zich zorgen te hoeven maken over technische achtergrond of extra kosten.

Volgens de blogpost van GoDaddy is deze stap bedoeld om complexe portemonnee-adressen, vaak geassocieerd met lange en complexe tekenreeksen, te vervangen door gemakkelijk te onthouden domeinnamen. Om dit te bereiken heeft GoDaddy een nieuwe DNS-functie geïntroduceerd die een snelle koppeling mogelijk maakt tussen de domeinnamen van GoDaddy en ENS-compatibele crypto-wallets, waaronder populaire opties zoals Coinbase Wallet, MetaMask en Uniswap Wallet.

Vroeger was het overzetten van domeinnamen om met ENS te werken echter kostbaar vanwege de gaskosten. Om dit op te lossen heeft ENS nieuwe smart contracts geïmplementeerd die het gratis maken om te verifiëren dat u eigenaar bent van een domeinnaam en wilt dat dit uw crypto-portemonneenaam is.

Het resultaat van deze samenwerking is een naadloze, kosteloze integratie met domeinnamen die nu als portemonnee-adressen dienen. Gebruikers kunnen crypto verzenden en ontvangen via talloze blockchain-applicaties met behulp van hun favoriete domeinnamen. Paul Nicks, president van domeinen bij GoDaddy, uitte zijn optimistische kijk op het partnerschap. Hij zei het volgende:

“Als ervaren beheerder van de domeinsector zijn we altijd op zoek naar innovatieve verbeteringen waar onze klanten profijt van hebben. Samenwerken met ENS biedt onze klanten een unieke kans om de fusie van [domein] namen en blockchain-technologieën te ervaren, wat grote voordelen oplevert voor gebruikers op beide gebieden.”

Nick Johnson, oprichter van ENS, herhaalde dit sentiment en benadrukte het belang van het bouwen van een veilig, gedecentraliseerd en gebruiksvriendelijk internet. Hij vervolgde met:

“Door ENS-namen en GoDaddy-domeinen te koppelen, zullen we de manier waarop gebruikers omgaan met webdomeinen stroomlijnen, waardoor de bekendheid van DNS wordt gecombineerd met het potentieel van blockchain-technologie.”

Opmerkelijk is dat in 2022 GoDaddy en True Names Ltd., het bedrijf achter ENS, nog verwikkeld raakten in een juridisch geschil over de eth.link-domeinnaam. True Names klaagde GoDaddy aan nadat ze ten onrechte hadden verklaard dat het domein was verlopen en het hadden verkocht. Het geschil resulteerde in een gerechtelijk bevel ten gunste van ENS, wat leidde tot het herstel van het eth.link-domein. De zaak loopt nog en de betrokken partijen hebben in de juridische procedure argumenten en tegenargumenten aangevoerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!