Gerenommeerde analist voorspelt stijgingen voor Bitcoin en Dogecoin

De veel gevolgde analist Ali Martinez vertelde onlangs zijn 42.900 volgers op X dat de Market Value to Realized Value (MVRV)-indicator van Bitcoin (BTC) aangeeft dat de prijs van de koningsmunt waarschijnlijk zal stijgen, als het verleden een proloog is.

MVRV is de verhouding tussen de marktkapitalisatie van Bitcoin en de gerealiseerde kapitalisatie (de waarde van alle BTC tegen de prijs waarvoor ze zijn gekocht) en wordt gebruikt om te beoordelen of het crypto-activum ondergewaardeerd of overgewaardeerd is.

Aan de hand van deze statistiek gaf de analist het volgende aan:

“Elke keer dat de Bitcoin MVRV-ratio het afgelopen jaar onder het 90-dagengemiddelde daalde, betekende dit een buy-the-dip-mogelijkheid.

Momenteel, nu de BTC MVRV-ratio opnieuw onder het 90-daagse gemiddelde ligt, suggereert dit dat dit een geschikt moment zou kunnen zijn om BTC te kopen.”

De volgende op de radar van de analist is de grootste memecoin van dit moment, Dogecoin (DOGE). Onder verwijzing naar gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock zei Martinez dat de Dogecoin koers getuige is geweest van “opmerkelijke stijging van de groei”, waarbij het aantal nieuwe adressen met ongeveer 1.100% is gestegen.

Volgens de crypto-analist is de aanhoudende groei van het aantal Dogecoin-adressen een sterk fundamenteel teken dat veel goeds belooft voor het potentieel van de memecoin. Hij had hierover het volgende te zeggen:

“Alleen al op 29 januari werden er een recordaantal van 247.240 nieuwe DOGE-adressen gecreëerd, een recordhoogte ooit. Een aanhoudende opwaartse trend in netwerkuitbreiding zou binnenkort een positief effect kunnen hebben op de DOGE-prijzen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!