El Salvador nart IMF en kan Bitcoin floreren?

El Salvador, waarbij het zijn toewijding aan cryptocurrency bevestigt, heeft verklaard dat Bitcoin zijn wettige betaalmiddelstatus zal behouden tijdens het verwachte tweede termijn van president Nayib Bukele. Ondanks de oproep van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tot heroverweging tijdens leningsonderhandelingen, benadrukte vicepresident Felix Ulloa, tijdelijk met verlof voor herverkiezing, de onwrikbare houding van de regering.

Ondertussen volgt deze aankondiging op de goedkeuring van Bitcoin ETF’s door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), wat het vertrouwen van El Salvador versterkt. Terwijl het land naar de stembus gaat, staat de belofte van de lancering van obligaties gesteund door Bitcoin en de oprichting van een belastingvrije crypto-haven, Bitcoin City, centraal.

El Salvador blijft standvastig in zijn besluit om Bitcoin als wettig betaalmiddel te handhaven, in weerwil van de oproep van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tot heroverweging tijdens leningsonderhandelingen, zo meldt Reuters. Het is vermeldenswaardig dat El Salvador een onderscheidende benadering heeft ten opzichte van digitale betalingen, vooral met betrekking tot Bitcoin.

Ondertussen benadrukte vicepresident Felix Ulloa de onwankelbare toewijding van de regering en noemde de recente goedkeuring van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) als een cruciale factor. De beslissing van de SEC om Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s toe te staan om Bitcoin bij te houden, heeft het vertrouwen van het land in zijn op cryptocurrency gerichte beleid verder versterkt.

Opmerkelijk is dat de visie van El Salvador verder reikt dan louter adoptie. Hij benadrukte dat als president Bukele en de partij Nuevas Ideas een voorspelde overwinning behalen bij de komende verkiezingen, plannen voor obligaties gesteund door bitcoin zouden doorgaan. Bovendien zullen de oprichting van Bitcoin City, bedacht als een belastingvrije crypto-haven, en de uitgifte van paspoorten aan investeerders die $1 miljoen aan cryptocurrency bijdragen, ook naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden voortgezet.

In een baanbrekende zet in 2021 week El Salvador af van traditionele financiële paradigma’s door Bitcoin te omarmen als wettig betaalmiddel. Het initiatief, gericht op het bevorderen van financiële inclusie, het creëren van banen en het vereenvoudigen van geldovermakingen, plaatste El Salvador op de kaart als het eerste land dat deze ongebaande paden bewandelde.

Ondanks kritiek, met name van het IMF, blijft de regering van El Salvador, onder leiding van president Bukele, vastbesloten in haar toewijding. Ondertussen heeft Ulloa bevestigd dat het land zich zal blijven inzetten voor het handhaven van zijn Bitcoin-wet, waarbij hij zijn wereldwijde geloofwaardigheid benadrukt.

In een recent interview met Reuters benadrukte Ulloa de onwankelbare status van de wet, en verklaarde: “Op dit moment geniet het de grootste geloofwaardigheid in de hele wereld.” Opmerkelijk is dat Ulloa optimistisch is over het overwinnen van obstakels om toegang te krijgen tot financiering van het IMF, waarbij hij opmerkt dat een aanzienlijk deel van het pakket al is overeengekomen, ondanks zorgen over escalerende overheidsschuld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!