De Bitcoin koers koelt verder af! Blijven de vooruitzichten positief?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Na de sterke opmars van heel 2023 en de eerste dagen van 2024 is de Bitcoin koers aan een langdurige fase van afkoeling begonnen. Hoe staat het momenteel ervoor met de vooruitzichten? Dat gaan we in het artikel van vandaag bespreken. Lees snel verder!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is goed zichtbaar hoe immens hard de Bitcoin koers gestegen is. Mensen die al geruime tijd in deze knotsgekke markt actief zijn zullen er waarschijnlijk niet eens echt meer van opkijken, maar met name als je vanaf minder extreme markten, zoals de traditionele aandelenmarkt of de forexmarkt, deze markt binnenkomt zul je versteld staan van de reusachtige prijsbewegingen, zowel omhoog als omlaag. Sinds de low is de Bitcoin koers zo’n 218% gestegen en dat laat toch wederom zien hoe interessant het is om een stukje Bitcoin allocatie in je lange termijn portfolio op te nemen.

Onze verwachting is nog steeds dat we later dit jaar nieuwe all-time highs gaan zien op Bitcoin. In een uiterst scenario wordt het 2025, maar voor nu zien we geen enkele reden om aan die all-time high verwachting te twijfelen. Een belangrijke voorwaarde is dat we hoog gaan vasthouden en niet te diep gaan terugtesten. Hoe dieper we zakken hoe lastiger het logischerwijs zal worden om die all-time high te bereiken.

Tot nu toe doet de Bitcoin koers het fantastisch en houden we de key low op $40.167 vast. Pas als we op de weekgrafiek daaronder gaan sluiten gaan we een stuk lager kijken. Tot die tijd zit Bitcoin in een range te consolideren en hoe langer dat standhoudt des te groter de kans dat we meer prijsactie op altcoins gaan zien. Aan de bovenkant dient Bitcoin boven de $49.054 te sluiten om een nieuwe bullish beweging omhoog in gang te zetten. Mocht dat gebeuren is de eerstvolgende bestemming nieuwe all-time highs!

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe de Bitcoin koers een belangrijke high heeft opgehaald, op $43.579,9. Dat was voor ons een belangrijke reden om rekening te houden met een stapje terug. Daar hebben we ook op geanticipeerd met een short die momenteel mooi aan het uitspelen is. Mochten we de low op $41.365 opzoeken is dat een plek waar we de low neer kunnen zetten én ook naar long posities kunnen gaan kijken.

1-uur-grafiek

Wij zitten momenteel short vanaf $43.187,7. Aangezien we op macrovlak in een uptrend zitten, belangrijke liquiditeit aan de onderkant hebben opgehaald (onder $40.167) en lokaal op een higher low liggen gaan we de short sluiten en winsten nemen als de Bitcoin koers een reclaim van $42.333 maakt. Mocht de prijs daarin falen kijk ik richting het originele target (zie grafiek).

Conclusie

Kortom, short term bearish tot neutraal. Kan namelijk zijn dat we hier al een bodem gaan vinden. Mid en long term zeer bullish op Bitcoin. Als je niet actief aan het traden bent, laat je dan vooral niet misleiden door bearish prijsactie op de lagere tijdsframes. Houd het grote plaatje in je achterhoofd. Wij kijken de komende maanden veel hoger op de Bitcoin koers!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!