Duitse politie neemt ruim 50.000 BTC in beslag, ter waarde van €1,9 miljard

De Duitse politie nam eerder deze maand een historisch bedrag aan Bitcoin (BTC) in beslag, waarbij meer dan 50.000 BTC in beslag werd genomen van mannen van middelbare leeftijd wegens schending van het auteursrecht, meer dan tien jaar geleden.

Met een waarde van meer dan €1,9 miljard tegen de huidige prijs, vertegenwoordigt de actie de grootste Bitcoin-inbeslagname ooit voor de Duitse autoriteiten, en een van de grootste ooit uitgevoerd door wetshandhavers over de hele wereld.

Enorme Bitcoin-piraterij

Volgens een politieverklaring op dinsdag omvatte het onderzoek steun van de Federale Recherche (BKA), de FBI en een forensisch IT-expertbedrijf uit München.

De verdachten, die naar verluidt de auteurswet hadden overtreden en zich vervolgens schuldig hadden gemaakt aan het witwassen van geld, droegen hun opbrengsten vrijwillig over aan digitale portemonnees van de BKA. Onder hen bevonden zich een 40-jarige Duitse man en een 37-jarige Poolse man, beiden verantwoordelijk voor het runnen van “een toonaangevend Duits bedrijf tot eind mei 2013.” De verklaring ging verder met:

“Ze zouden met de opbrengst Bitcoins hebben gekocht. Er zal geen verdere informatie worden verstrekt totdat het onderzoek is afgerond.”

In mei 2013 werd Bitcoin gekocht voor ongeveer ongeveer €90 per stuk, wat betekent dat de hele BTC-voorraad destijds ongeveer $5 miljoen waard zou zijn geweest. Bitcoin is sindsdien meer dan 400x in waarde gestegen en werd op het moment van schrijven voor €39.400 verhandeld.

Er is tot nu toe nog geen beslissing genomen over wat er met de teruggewonnen munten moet gebeuren. Mocht hier echter meer nieuws over naar buiten komen, dan lees je het uiteraard op onze website.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!