BlackRock’s Bitcoin ETF overschrijdt $2 miljard grens

Het spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van BlackRock, iShares Bitcoin Trust, heeft vandaag de grens van 2 miljard dollar aan activa overschreden, volgens gegevens van de iShares-website. Deze mijlpaal viel samen met de stijging van Bitcoin (BTC) naar $42.000, een stijging van meer dan 5% in de laatste 24 uur.

Vlak achter BlackRock volgt het spot Bitcoin product van Fidelity, met meer dan 1,7 miljard dollar aan activa onder beheer. Echter, recente waarnemingen door Bloomberg ETF-analist James Seyffart wijzen op een afkoelende trend in de instroom en handelsvolume van deze ETF’s gedurende twee opeenvolgende dagen.

De daling van het momentum was op woensdag het meest uitgesproken, met de grootste netto-uitstroom van de ETF’s op één dag tot nu toe, en het fonds van BlackRock ving slechts 66 miljoen dollar op van het totaal van die dag, benadrukte Seyffart.

De Bitcoin Trust van Grayscale (GBTC) heeft daarentegen een vertraging in uitstroom gezien over drie opeenvolgende dagen, volgens gegevensanalyseplatform Lookonchain.

De angst voor verkoopdruk op Bitcoin is toegenomen in de afgelopen week, aangezien de prijs van Bitcoin met 20% daalde naar $39.000 na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s. Nu de uitstroom van GBTC afneemt, suggereert Nikolaos Panigirtzoglou, Managing Director bij JPMorgan, dat de vertraging in de uitstroom van GBTC kan wijzen op een vermindering van de winstnemingsactiviteiten door zijn klanten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!