Bitvavo verplaatst bijna 800 miljard SHIB naar wallet

Shiba Inu (SHIB) blijft populair onder investeerders. De zogenaamde meme-cryptocurrency heeft door de jaren heen al meerdere grote investeerders aan weten te trekken, ook wel whales genoemd. Al deze grote aankopen worden bijgehouden door de bekende blockchain-tracker Whale Alert.

Het is echter opvallend dat gisteren een bericht langskwam dat bijna 800 miljard SHIB verplaatst werd vanuit de Nederlandse beurs Bitvavo naar een onbekende wallet. Dit is de tweede transactie waarbij de afgelopen 24 uur een gigantische hoeveelheid SHIB is vervoerd, aangezien whales abnormale activiteiten in de keten hebben geïnitieerd.

766 miljard SHIB verplaatst

Gegevens gedeeld door de bovengenoemde cryptocurrency-trackingbot laten zien dat een eigenaar van een anonieme whale een enorm deel van 766.478.691.679 SHIB van het in Amsterdam gevestigde cryptocurrency-handelsplatform Bitvavo heeft verplaatst. Dit aantal SHIB wordt geschat op $6.733.898.

Deze grote opname, die misschien op een aankoop lijkt, werd gedaan terwijl de SHIB-prijs dinsdag een herstel van 7,16% maakte en sindsdien binnen de bandbreedte van $0,0000089 handelde, in een poging om boven het weerstandsniveau van $0,000009 te breken.

Uit de door Whale Alert gedeelde details van de transactie blijkt echter dat de portemonnee die de bovengenoemde opname heeft gedaan ook tot de Bitvavo-beurs behoort. Dit maakt deze multi-honderd miljard-SHIB-overdracht een interne transactie van Bitvavo.

Heb je nog géén account op Bitvavo? Klik dan hier en ontvang €10 welkomstbonus!

Shibarium ziet daling in activiteit

Kijkend naar de gegevens van de Shibariumscan, zou men een drastische daling kunnen zien in de on-chain-activiteit op deze layer-2-oplossing Shibarium, aangezien het dagelijkse aantal transacties is gedaald. teruggebracht tot 1,8 miljoen. Dit is zelfs lager dan de recente daling naar het niveau van 2,69 miljoen.

De hoogste waarde die deze maatstaf recentelijk bereikte was eind december, toen het dagelijkse aantal transacties op Shibarium steeg naar 7,84 miljoen. Deze vermindering van het aantal dagelijkse overboekingen heeft ook gevolgen gehad voor het totale aantal transacties, aangezien het iets boven de 309 miljoen is gebleven en zeer langzaam vooruitgaat.

Andere gegevens over Shibarium laten zien dat ondanks de zichtbare groei van het aantal accounts op deze blockchain, het aantal actieve accounts ook dramatisch is gedaald – van 2.802 op 27 december tot slechts 608 op 25 januari. Deze daling kan worden verklaard door de huidige transitie van Shibarium van Goerli naar Sepolia-netwerk, en nieuwe updates worden getest en geïmplementeerd, volgens een recent bericht van Lucie van het SHIB-team.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!