Bitcoin kan explosief stegen bij breakout, aldus analist Pizzino

Cryptocurrency-analist Jason Pizzino voorspelt dat Bitcoin (BTC) een explosieve rally zal doormaken nadat het een belangrijk weerstandsniveau doorbreekt. In een nieuwe strategische sessie vertelde Pizzino aan zijn 307.000 YouTube-abonnees dat hij gelooft dat Bitcoin pas echt zal stijgen zodra het de cyclushoogte van $49.000 omzet in steun. Hij gaf het volgende aan:

“De tweede helft van 2024 is wanneer dingen wat duidelijker worden… We hebben die top bereikt op $49.000. Het kan dus even duren voordat we die top doorbreken voor BTC. Maar eenmaal gedaan, de S&P 500, NASDAQ, vastgoed, Bitcoin, crypto’s, we gaan denk ik vanaf de tweede helft van 2024 tot 2025 helemaal los. En dan moeten we echt serieus gaan nadenken over waar we winst gaan nemen.”

Hij waarschuwt dat Bitcoin verder kan dalen vanaf de huidige waarde als het bij het terugveren boven het $40.000 niveau afwijzing ondervindt op twee belangrijke eerdere steunniveaus:

“Het lijkt erop dat Bitcoin hier ergens rond de midden- tot hoge $30.000 probeert een bodem te vinden…

Misschien blijven we wel wekenlang onder de $40.000 terwijl we naar die halvering toe gaan…

Als je afwijzingen ziet van ongeveer $41.000 of $44.000, kan dat verder neerwaarts gaan.”

De handelaar suggereert dat zelfs als Bitcoin niet veel verder daalt, de crypto-koning zijwaarts zou kunnen handelen tot maart op basis van de lengte van eerdere correcties tijdens de huidige cyclus, die ongeveer 60 dagen duurde in vergelijking met de huidige correctie van 12 dagen tot nu toe. Het onderstaande werd hieraan toegevoegd:

“Nu wat betreft het neerwaartse risico, we hebben nu 12 dagen en 21,6% naar beneden gedaan. Jullie herinneren je misschien de vorige terugtrekkingen van die top [op 13 juli 2023] tot het laagtepunt in september, 21,8%. Maar het duurde in dat geval 60 dagen, en ook de rally in april uit de bankencrisis nog eens 62 dagen naar beneden en ongeveer 20,3% naar beneden. Dus we hebben dezelfde correctie gedaan als de markt de hele weg omhoog heeft gedaan maar in een zeer korte tijd.

Daarom, als dit de laatste correctie is, als dat het laagste punt is dat Bitcoin bereikt, $38.500, hebben we misschien nog wat meer tijd nodig op deze niveaus om bij te komen, iets vergelijkbaars te spelen als wat er is gebeurd [de twee voorgaande correcties]. Dat zou ons dan ergens in maart brengen, net voor de halvering, en mogelijk zien we de markt vanaf daar stijgen.”

Bitcoin wordt verhandeld voor $39.949 op het moment van schrijven, licht gestegen in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!