Bitcoin investeerders tussen hoop en vrees! Wat is de koersverwachting voor de aankomende periode?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Kort na de historische livegang van de allereerste Bitcoin spot ETF’s is de Bitcoin koers in een neerwaartse trend terecht gekomen. Op het moment van schrijven heeft de koers een daling van ruim 21% gemaakt en hoewel dit forse percentages zijn is het eigenlijk niets nieuws. Dit soort correcties gebeuren zeer regelmatig, zowel in uptrends als in downtrends.

Hoewel de nieuwe Bitcoin spot ETF investeerders over het algemeen vrij conservatieve en passieve beleggers zijn en niet hele dagen naar de prijs zitten te staren, zoals wij dat als echte ‘crypto degens’ doorgaans wel doen, zullen ook zij zich vast eventjes achter de oren gekrabd hebben toen de koers zo fors onderuit ging. Welkom in de cryptomarkt, zullen we maar zeggen!

Afijn, ook in een sterke uptrend, waar we nu in zitten, horen dit soort correcties erbij. Men ziet het vaak als bedreiging, maar eigenlijk moet je dit soort dalingen altijd zien als een kans. Een kans om tegen relatief gunstige prijzen investeringen te doen. Laten we vandaag eens gaan induiken op interessante prijslevels om een stukje DCA toe te passen. Lees snel verder!

Weekgrafiek

Als je ver uitzoomt en dus een goed beeld krijgt van het totale plaatje zie je al gauw dat de recente daling best meevalt. Het is belangrijk om alles goed in perspectief te blijven zien. We zijn ongeveer 217% gestegen vanaf de low rond $15.400 en zijn nu 21% gedaald.

Op dit moment staan we keurig boven de $40.000 en is er dus niet zo gek veel aan de hand. En sterker nog, er is een ultiem bullish scenario, wat ik in de meest recente video op ons YouTube-kanaal ook uitvoerig behandeld heb, wat mogelijk zou kunnen uitspelen. Zoals we zien hebben we de low op $40.167 opgehaald. Mochten we daar aan het einde van de week (over 3 dagen en 13 uur op het moment van schrijven) overtuigend boven sluiten kan het zomaar eens zijn dat dit de low al was en dat we weer omhoog kunnen gaan kijken, richting $44.777 en potentieel zelfs $49.054. Gaan we echter overtuigend onder de $40.167 sluiten, houd ik persoonlijk toch echt rekening met lagere prijzen, dus een belangrijk level om in de gaten te houden!

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe we onder de range zijn gevallen en nu proberen om het weer terug te claimen. Het zou een zeer sterk signaal zijn als we een sterke dagelijkse candle close terug boven de $40.167 weten te krijgen. Dan kunnen we veel hoger gaan kijken, richting die $44.777 en veel hoger. Mochten we vanaf ongeveer de huidige prijsregionen of ietsje hoger weer gaan omrollen kijk ik naar nieuwe lokale lows en is het eerstvolgende target de dagelijkse demand op $38.145-$37.429. Dat kan een interessant punt zijn om een stukje DCA op toe te passen.

Wat de DCA strategie betreft, als je daar graag meer over wil leren, ga eventjes naar onze website en meld je aan voor de free trial: https://cryptocointalk.nl/free-trial/. Dan krijg je de 3 laatste livesessies van de Educatiegroep cadeau en in de meest recente livesessie hebben we de DCA strategie uitgebreid behandeld!

Mochten we de dagelijkse demand niet gaan vasthouden kijk ik naar $34.542 en $32.450, beiden interessante punten om een stukje in te schalen voor de lange termijn, indien de prijs daar komt.

Conclusie

Kortom, belangrijke leidraad voor het verhaal is dat key level op $40.167. Ga je dat afwijzen kijken we lager, naar de 3 aangegeven prijspunten. Mochten we $40.167 met overtuiging terugclaimen is er een grote kans dat we de low al hebben gezien en de weg gaan vervolgen omhoog!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!