Analist blijft positief op Bitcoin ondanks huidig marktsentiment

Een breed gevolgde crypto-analist gelooft dat Bitcoin (BTC) in een opwaartse trend zit ondanks een scherpe daling van zijn hoogtepunt in 2024 van bijna $49.000.

In een nieuwe video-update vertelt crypto-strateeg Kevin Svenson aan zijn 71.500 YouTube-abonnees dat hij optimistisch blijft over de cryptokoning ondanks de negatieve marktsentimenten die eromheen hangen:

“We ervaren momenteel angst, onzekerheid en twijfel (FUD) in een grote opwaartse trend. Dit zou een contrair signaal moeten zijn, een bullish contrair signaal…

Bitcoin bevindt zich momenteel in een klassieke expansiefase, een contractiefase gevolgd door een expansiefase, gevolgd door een contractiefase en nu komt de volgende halvering, een expansiefase. En over het algemeen behoud ik dus een bullish bias.”

Bron: Kevin Svenson/Youtube

Volgens Svenson kan Bitcoin nog lager in prijs gaan, maar toch zijn bullish momentum behouden aangezien de aanstaande halvering van BTC – die gepland staat voor april en de beloningen voor miners zal halveren – een piek in de vraag zal veroorzaken:

“Als we deze parabool doorbreken, dan moeten we mikken op onze trendlijn… als Bitcoin de parabolische soort van kromming faalt, dan zouden we eigenlijk kijken naar het testen van ongeveer $33.000 [en] ruwweg ergens net boven de $33.000 zou het doel worden voordat we misschien rallyen naar de halvering.

Dus als Bitcoin de bearish prijsactie voortzet, zou ik het lage bereik van $33.000 als onze volgende steunbounce richten, precies langs onze lineaire uptrendlijn. En ons dan een mooie rally geven richting de halvering, de halvering die waarschijnlijk veel vraag aan de markt zal bieden.”

Bron: Kevin Svenson/Youtube

Bitcoin wordt verhandeld tegen $40.198 op het moment van schrijven, een marginale stijging op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!