Shiba Inu’s Shibarium bereikt nieuwe mijlpaal, ondanks prijsworstelingen

De populaire layer-2-schalingsoplossing van Shiba Inu (SHIB), Shibarium, heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt na het verwerken van in totaal meer dan 300 miljoen transacties sinds de lancering. Dit terwijl het eerder deze maand al een piek zag in het aantal dagelijkse transacties van bijna 8 miljoen.

Volgens gegevens van Shibarium-netwerkverkenner Shibariumscan zijn de dagelijkse transacties van het netwerk sindsdien gedaald tot ongeveer 2,7 miljoen vanaf hun hoogtepunt, waarbij het netwerk momenteel ongeveer 1,34 miljoen unieke-portemonnees heeft en meer dan 2,78 miljoen blokken heeft verwerkt.

Deze groeispurt in de activiteit van Shibarium komt slechts een week nadat Gate.io, een prominente cryptocurrency-beurs, gebruikers begon toe te staan BONE-tokens rechtstreeks naar Shibarium over te dragen en te kopen. Bovendien was het Australische bedrijf GroveX de eerste die met het netwerk integreerde, waardoor de geloofwaardigheid van het project verder werd vergroot.

Ondanks het recente succes heeft het oorspronkelijke token van Shiba Inu, SHIB, een lichte teruggang gekend. In de afgelopen 24 uur is het cijfer met 4% gedaald en de afgelopen week met 10%. De cryptocurrency is de afgelopen 30 dagen met meer dan 22% gedaald, te midden van een bredere marktcorrectie voor cryptocurrencies.

Investeerders blijven SHIB verzamelen

Beleggers lijken niettemin te wedden op Shiba Inu, waarbij prominente leden van de SHIB-gemeenschap er onlangs op wezen dat gegevens van Arkham Intelligence aantonen dat het commissievrije handelsplatform Robinhood (NASDAQ: HOOD) momenteel 36,684 biljoen SHIB-tokens in zijn portemonnee heeft.

Het is vermeldenswaard dat de beursportefeuilles niet de bezittingen van het handelsplatform zelf vertegenwoordigen, maar eerder de bezittingen van zijn gebruikers. Vaak bewaren deze grote portemonnees het geld veilig in een koude opslag terwijl gebruikers binnen het platform handelen.

Naast Robinhood gebruikers, hebben verschillende cryptocurrency-whales ook besloten om de op meme geïnspireerde cryptocurrency te verzamelen. Eén whale stuurde eerder deze week maar liefst 136,8 miljard tokens naar een nieuw gecreëerde portemonnee, kort nadat SHIB 9,35 miljard tokens verbrandde, terwijl het verbrandingspercentage met meer dan 28.600% omhoogschoot.

Volgens gegevens van Lookonchain hebben in totaal vier whales de afgelopen maand 2,39 biljoen tokens verzameld via cryptocurrency-beurzen, waaronder één whale die in slechts drie dagen 1,44 biljoen tokens heeft verzameld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!