Bitcoin maakt zich klaar voor een prijsexplosie, aldus Glassnode

De medeoprichters van het crypto-analysebedrijf Glassnode zijn van mening dat Bitcoin (BTC) klaar zou kunnen zijn voor een parabolische stijging als de top digitale activa een specifiek patroon herhaalt. Jan Happel en Yann Allemann, die het handvat “Negentropic” deelden op het sociale mediaplatform X, vestigen de aandacht op het citaat “Geschiedenis herhaalt zich niet, maar rijmt vaak”, dat vaak wordt toegeschreven aan Mark Twain.

Volgens Happel en Allemann lijkt Bitcoin gereed om een patroon te repliceren dat werd waargenomen tijdens de laatste twee bullmarkten, aangezien BTC een bullflag creëert op de wekelijkse grafiek.

“BTC heeft zich verplaatst naar de 6.618 Fibonacci-extensie na een correctie van een bullenvlag. We bevinden ons momenteel in een kleine correctie, zoals eind 2017 en eind 2020.

Zal de geschiedenis zich herhalen in 2024 – en zal BTC naar zijn 6.618 Fib-extensie gaan in deze bullmarkt? Dat zou ons een doelwit geven van ~$120.000. De tijd zal het leren!”

Negentropic / X

Handelaren gebruiken Fibonacci-extensies in technische analyse om winstdoelen en prijscorrecties te schatten. Ze zijn gebaseerd op Fibonacci-verhoudingen. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $40.021. De crypto-activa met de hoogste marktkapitalisatie is ongeveer 3% gedaald in de afgelopen 24 uur. De medeoprichters van Glassnode tonen ook optimisme over aandelen.

“Het volgen van trends is een sterke beleggingsstrategie! Vraag jezelf af: ‘Waarom ben ik bearish op aandelen in de huidige technische opstelling?’ De Nasdaq heeft zojuist voormalige all-time highs overschreden. Het staat boven zijn SMA van drie maanden en zijn SMA van twaalf maanden. En de SMA van drie maanden is boven de SMA van twaalf maanden.

RSI (Relative Strength Index) staat op 66 (= sterke momentum). MACD (moving average convergence divergence) is bullish en stijgt. Vanuit het perspectief van trendvolging… waarom zou ik hier een crash verwachten?”

De RSI meet de prijsmomentum van een activum op een schaal van 0 tot 100. Een niveau van 30 en lager geeft oversold-condities aan, terwijl een lezing van 70 en hoger wijst op overbought-condities. Ondertussen wordt de MACD traditioneel gebruikt om trendomkeringen op te sporen en trends te bevestigen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!