Bitcoin koers ondergaat ‘gezonde correctie’ en zal $120.000 bereiken in 2024, aldus Glassnode-oprichters

De Bitcoin koers heeft in de afgelopen 24 uur een aanzienlijke daling gezien, wat past in de trend van de afgelopen twee weken, aangezien de koningsmunt met ongeveer 9% in de afgelopen veertien dagen is gedaald.

Hoewel het algehele sentiment dus negatief is, blijven de medeoprichters van Glassnode echter optimistisch en beweren dat de recente prijscorrecties in lijn zijn met historische patronen en Bitcoin naar nieuwe hoogten zouden kunnen stuwen. Ze verwachten zelfs dat de Bitcoin koers in 2024 zijn vorige all-time high, die van $69.000, bijna zal verdubbelen.

Gezonde marktcorrectie

In hun laatste analyse hebben de medeoprichters van het blockchain-analysebedrijf op X (voorheen Twitter) aangegeven dat de huidige correctie volledig gezond is, waarbij ze de beweging van Bitcoin naar de 6,618 Fibonacci-extensie na een bull flag-correctie benadrukken.

Ze trekken parallellen tussen de huidige correctie en vergelijkbare marktomstandigheden die eind 2017 en 2020 werden waargenomen. De vraag rijst echter: zal de geschiedenis zich in 2024 herhalen en zal Bitcoin tijdens deze bullish markt zijn 6,618 Fibonacci-extensie bereiken, met een doel van ongeveer $120.000?

Als we de grafiek hierboven bekijken, onthult de analyse een vergelijkbare prijscorrectie na de doorbraak van Bitcoin boven het prijsniveau van $10.000, wat de bull-trend op gang bracht die de cryptocurrency naar een stijging van $15.000 stuwde voordat hij zijn huidige ATH van $69.000 bereikte.

Op dezelfde manier vertoonde Bitcoin een soortgelijk bull flag-patroon nadat het het prijsniveau van $29.000 had overtroffen, wat leidde tot een hoogste punt in 22 maanden van $48.900 op 11 januari. Deze stijging vond met name plaats kort na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Gezien deze ontwikkelingen ligt de sleutel tot het toekomstige traject van Bitcoin in het behouden van steun rond het niveau van $40.000 en verdere consolidatie daarboven. Als in de komende maanden aan deze voorwaarden wordt voldaan, heeft Bitcoin het potentieel om de Fibonacci-extensie van 6,618 te bereiken, waardoor de prijs kan stijgen naar $120.000.

Nieuwe ATH in aantocht voor Bitcoin?

Net als de recente prijsanalyse van mede-oprichter van Glassnode, vertrouwt crypto-analist Crypto Con ook op historische patronen om de toekomstige prijsactie van BTC te meten. Volgens Crypto Con vond het midden van deze Bitcoin-prijscyclus iets sneller plaats dan voorgaande cycli, maar langzamer dan de derde cyclus.

Deze mid-top vertegenwoordigt met name het enige geval waarin dit plaatsvond buiten een vroege top, zoals aangegeven door de paarse en gele stippen op de onderstaande grafiek van de analist.

Ondanks dat de mid-top van 2019 een jaar eerder plaatsvond dan verwacht, manifesteerde de cyclustop zich nog steeds binnen het gebruikelijke tijdsbestek, plus of min 21 dagen vanaf 28 november 2021.

Crypto Con benadrukt dat er momenteel geen bewijs is, afgezien van complexe theorieën, om het idee van een versnelde cyclus te ondersteunen. De analist waarschuwt er dan ook voor om niet aan te nemen dat ETF’s potentiële Bitcoin-prijscorrecties voorkomen.

Na 28 november 2024 voorspelt Crypto Con de opkomst van nieuwe recordhoogten voor de Bitcoin koers van $90.000 of $130.000 en een aanzienlijke groei voor de cryptocurrency-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!