Analist waarschuwt voor aanzienlijke correctie van Bitcoin

Een veel gevolgde crypto-strateeg gelooft dat Bitcoin (BTC) zal corrigeren naar een niveau dat handelaren zal doen denken dat een nieuwe bearmarkt is begonnen.

De pseudonieme analist Rekt Capital vertelt zijn 388.600 volgers op het sociale mediaplatform X dat hij gelooft dat de Bitcoin bullmarkt nog lang niet voorbij is. Daarentegen denkt hij wel dat Bitcoin zich opmaakt voor een aanzienlijke correctie die BTC-bulls zal doen twijfelen aan hun huidige posities:

“Bitcoin zal diep genoeg terugtrekken om je te overtuigen dat de bullmarkt voorbij is. Maar dan zal het zijn opwaartse trend hervatten.”

Kijkend naar de wekelijkse grafiek van Bitcoin, zegt Rekt Capital dat de correctie waarschijnlijk aan momentum zal winnen als BTC de week eindigt onder $41.325:

“BTC staat momenteel op het punt om de onderste range als mogelijke steun te verliezen, maar we moeten nog wachten op bevestiging. Om te bevestigen, hebben we een wekelijkse afsluiting nodig die zich onder deze laagste range bevindt, vooral omdat de prijs eerder een neerwaartse wick vertoonde in dit gebied. Als dat gebeurt, zou dit het begin kunnen zijn van een neerwaartse trend.”

De handelaar deelt ook een grafiek die suggereert dat BTC mogelijk corrigeert naar ongeveer $35.000 vóór de halvering in april 2024, wanneer de beloningen voor miners worden gehalveerd.

Hoewel de analist op korte tot middellange termijn bearish is over BTC, blijft hij optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin, zeggende dat de cryptokoning twee belangrijke katalysatoren heeft die de komende maanden zijn prijs kunnen opdrijven:

“De BTC ETF (exchange-traded fund) is vergelijkbaar met de halvering in de zin dat beide de neiging hebben om een langdurige impact op de prijs te hebben. Het duurt maanden voordat deze cruciale katalysatoren de prijs beïnvloeden. De goud ETF is een goed voorbeeld van hoe een ETF de prijs op de lange termijn kan beïnvloeden.”

Op het moment van schrijven is Bitcoin $41.570 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!