Cardano start 2024 met series verbeteringen en updates

Cardano (ADA), de op acht na grootste cryptocurrency op basis van marktwaarde, is 2024 begonnen met een reeks updates en releases gericht op het verbeteren van prestaties, schaalbaarheid en interoperabiliteit. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe Hydra, Marlowe en Lace releases, evenals de Cardano Node release.

De eerste Hydra-release van 2024 is gelanceerd: versie 0.15.0. Hydra is een Cardano layer-2 protocol dat tot doel heeft de transactieverwerking en algehele efficiëntie van het platform te verbeteren. In een vergelijkbare lijn heeft het Marlowe-team de release van Marlowe 0.3.0 aangekondigd, waarbij verschillende mijlpalen zijn bereikt. Op 11 januari kondigde Marlowe aan dat de vernieuwde website live was.

Marlowe is een domeinspecifieke taal (DSL) en een set tools voor het maken en uitvoeren van smart contracts. Marlowe stelt ontwikkelaars in staat om op een veilige, eenvoudige en intuïtieve manier slimme contracten te bouwen, testen en implementeren. Marlowe werd in mei 2023 gelanceerd op het mainnet en heeft sindsdien verschillende updates en verbeteringen ondergaan. In het najaar van 2023 werd de Marlowe Runner uitgebracht, waarmee smart contracts rechtstreeks vanuit een browser kunnen worden ingezet zonder de noodzaak van een backend of aangepaste frontend. Dit was een significante vooruitgang voor de smart contract-functionaliteit van Cardano.

Volgens het meest recente ontwikkelingsrapport van IOG heeft Cardano node v.8.7.3 uitgebracht, waarin een klein probleem in het Ouroboros-netwerk wordt aangepakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!