BlackRock-Executive enthousiast over spot Bitcoin ETF; Amerikaanse ETF’s $10 miljard in vier dagen

Na een opwindende periode op de cryptomarkt zijn er spot Bitcoin ETF-producten geïntroduceerd voor investeerders, en de ontwikkelingen rond ETF-producten blijven de krantenkoppen halen. Tijdens een interview met Bloomberg op 17 januari onthulde Rachel Aguirre, Hoofd van Amerikaanse iShares-producten bij BlackRock, dat het nieuwe spot Bitcoin ETF-product van het bedrijf de interesse heeft gewekt van investeerders in diverse kringen.

Belangrijke uitspraken van een BlackRock-executive

Hoewel de belangstelling voor het spot Bitcoin ETF-product IBIT aanhoudt, merkte Aguirre op dat de firma ziet dat zowel individuele als institutionele beleggers interesse tonen, waarbij sommigen bereid zijn om vanaf de eerste dag te investeren. Dit was haar reactie op de vraag of de uitstroom uit het GBTC-product van Grayscale is verschoven naar IBIT:

“Tegelijkertijd richten we ons op beleggers die net beginnen te verkennen binnen deze nieuwe activaklasse, en we zijn hier zeer enthousiast over.”

Aguirre heeft geen uitspraak gedaan over het feit of de modelportefeuilles van BlackRock de ontwikkelingen rond Bitcoin de komende weken en maanden zullen opnemen. De focus van het bedrijf ligt echter op educatieve initiatieven over Bitcoin voor klanten en financiële adviseurs:

“Wat ik wel kan zeggen, is dat we ons richten op het begrijpen van de educatieve behoeften om onze klanten te ondersteunen gedurende hun beleggingsreis en hen in staat te stellen de juiste financiële beslissingen voor henzelf te nemen.”

Opvallende Informatie in het ETF-veld

Volgens gegevens van Yahoo Finance over spot Bitcoin ETF-producten hebben recent gelanceerde Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s in slechts vier dagen het indrukwekkende cijfer van $10 miljard aan cumulatief handelsvolume bereikt, met een eindtotaal van $11,8 miljard aan het einde van de handelsdag. Grayscale, BlackRock en Fidelity-producten waren verantwoordelijk voor ongeveer 90% van het totale volume, waarmee ze hun dominante positie handhaafden.

Op 17 januari bereikte het handelsvolume voor spot Bitcoin ETF-producten ongeveer $2,2 miljard, na de $1,8 miljard die op 16 januari werd genoteerd, wat lager was dan het $3 miljard op 12 januari en het $4,6 miljard op de eerste handelsdag.

Volgens ETF-analist Eric Balchunas van Bloomberg zijn de ETF-producten van BlackRock en Fidelity leidend als het gaat om het aantrekken van nieuw kapitaal naar deze financiële instrumenten. Balchunas meldde dat BlackRock in de eerste drie handelsdagen in totaal $710 miljoen heeft aangetrokken, terwijl Fidelity $524 miljoen binnenhaalde. In dezelfde periode was er echter een uitstroom van $1,2 miljard bij Grayscale voor zijn omgezette fonds, en het totale nettobedrag van alle nieuwe spot Bitcoin ETF-producten bedroeg $782,5 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!