Analist ziet Bitcoin rally, voorspelt stijging naar $300.000

Cryptocurrency analyst and trader Michaël van de Poppe drukt zijn bullish sentiment uit over Bitcoin (BTC) voor de komende weken en maanden.

Van de Poppe vertelt aan zijn 684.700 volgers op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin waarschijnlijk een rally zal meemaken voor de halvering die gepland staat voor april.

Volgens de veel gevolgde analist is er ook een mogelijkheid dat Bitcoin onder de $41.000 zal vallen voordat het met meer dan 630% stijgt vanaf dat niveau naar $300.000.

Op basis van de grafieken van Van de Poppe lijkt het erop dat de analist verwacht dat Bitcoin zal stijgen naar ongeveer $45.500 voordat het daalt tot net onder de $40.000.

Bron: Michaël van de Poppe/X

Bitcoin handelt op het moment van schrijven op $42.830.

De veel gevolgde crypto-analist zegt verder dat op de lange termijn de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de VS een positieve impact zal hebben:

“Sinds de lancering heeft de Bitcoin ETF geen positief rendement behaald. In de eerste dagen na de introductie was er echter een significante netto-instroom, met meer dan $600 miljoen op de eerste dag. De werkelijke impact van de ETF zal pas in de komende jaren duidelijk worden, wat een enorm bullish signaal zou kunnen zijn.”

Volgens Van de Poppe is een bullish seizoen dat mogelijk op komst is waarschijnlijk de laatste “makkelijke” cyclus voor Bitcoin en andere crypto-activa:

“Deze cyclus zal waarschijnlijk iets langer duren, zal veel hoger gaan dan verwacht en zal veel levens veranderen. Dat is geweldig, maar tijden zullen niet zo blijven. Neem die winsten. Punt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!