Ethereum implementeert Dencun-upgrade op testnet – Wat gaat de prijs doen?

Onlangs heeft het netwerk van de op één na grootste cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), een enorme toename van de activiteit ervaren, deels gedreven door een toenemende belangstelling voor Inscriptions. Er wordt vandaag is er echter een belangrijke upgrade, Dencun, geïmplementeerd op het Goerli-testnet, die de hoge transactiekosten en de schaalbaarheid gaat aanpakken. Zal de Ethereum koers hier echter door stijgen?

Het gasverbruik neemt toe

Inscriptions vormden gedurende een korte periode 77% van alle Ethereum-transacties. Deze stijging van het aantal Inscriptions heeft bijgedragen tot een gelijktijdige toename van het gasverbruik op het netwerk.

Bron: Dune Analytics

De toestroom van adressen die via Inscriptions naar het netwerk worden aangetrokken, zou een positieve invloed op Ethereum kunnen hebben door de algehele activiteit en betrokkenheid ervan te vergroten. Door deze positieve ontwikkeling zou Ethereum echter voor een uitdaging kunnen komen te staan in de vorm van aanzienlijke terugtrekkingen van gestakete ETH.

Volgens een bericht van X (voorheen Twitter) vond begin januari de grootste ETH-inwisseling plaats sinds de Shanghai-upgrade, toen er een aanzienlijke 656.200 ETH volledig ingetrokken werd.

Hoewel de terugtrekkingen het gevolg was van het gedrag van de failliete cryptogeldverstrekker Celsius en de stakingdienstverlener Figment, zou deze terugtrekking mogelijk van invloed kunnen zijn op het staking-ecosysteem van Ethereum en de marktdynamiek kunnen beïnvloeden.

Vooruitgang op het ontwikkelingsfront

Vooruitkijkend maakt heeft Ethereum zojuist de Dencun-upgrade geïmplementeerd op het Goerli-testnet. Deze upgrade introduceert blobs in het testnet, ook wel bekend als ‘protodanksharding’.

Deze introductie heeft tot doel de Layer 2-transactiekosten te verlagen, wat Ethereum kan helpen op het gebied van schaalbaarheid en kosteneffectiviteit.

Data laat gemengde signalen zien

Ondanks deze vooruitgang zagen de marktprestaties van Ethereum een daling van de prijs, die op het moment van schrijven op $2.529,86 staat. Het is echter opvallend dat de MVRV-ratio blijft groeien. Dit geeft aan dat een aanzienlijk aantal adressen winstgevende posities bekleedt.

Hoewel dit sommige adressen ertoe zou kunnen aanzetten hun ETH te verkopen, wat mogelijk een negatieve invloed op de prijs zou kunnen hebben, bood het Long/Short-verschil een contrasterend perspectief.

Het groeiende verschil tussen het aantal longs en shorts duidt op een groter aantal langetermijnbeleggers vergeleken met kortetermijnbeleggers, wat een positief teken is, gezien langetermijnhouders minder snel geneigd zijn om te verkopen.

Bron: Santiment

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!