Bitcoin vertoont zelfde signaal als correcties van 2016 en 2019

Een nauwlettend gevolgde crypto-strateeg heeft gewaarschuwd dat Bitcoin (BTC) hetzelfde technische signaal afgeeft dat knipperde vóór de diepe correctieve bewegingen van de cryptokoning in 2016 en 2019. Analist Jason Pizzino vertelde zijn 94.700 volgers op het sociale mediaplatform X dat BTC het Gann 50% retracement-niveau respecteerde als weerstand na de sluiting vorige week onder $42.230.

Handelaren gebruiken Gann-indicatoren om belangrijke ondersteunings- en weerstandsniveaus te identificeren en marktops en -bodems te voorspellen. Pizzino gaf het volgende aan:

“Dit is het – een wekelijkse sluiting onder het Gann 50% niveau op extreem hoog volume en omkeerbar.

Bitcoin staat 15% lager dan de hoogste koers. Het volgende belangrijke neerwaartse doel is het volgende Gann 50% niveau op $37.000.

Na alle ophef lijken neerwaartse doelen nu niet zo vergezocht.”

Jason Pizzino / X

Vorige week waarschuwde Pizzino, zeggende dat BTC ook het Gann 50% retracement-niveau als weerstand respecteerde in 2016 en 2019 na zijn initiële beweging vanaf de dieptepunten. En in december deelde hij een grafiek waarin werd gesuggereerd dat BTC mogelijk zou corrigeren nadat het hetzelfde technische indicatoren had bereikt.

“Herhaalt de geschiedenis van Bitcoin?”

Jason Pizzino / X

Kijkend naar de grafiek van Pizzino lijkt het erop dat BTC ongeveer 70% terugtrok in 2019 nadat het was opgerukt naar zijn Gann 50% retracement-niveau. Pizzino houdt ook nauwlettend de prijsactie van Bitcoin in de lagere tijdschema’s in de gaten. Volgens de analist zijn BTC-houders momenteel bezig met het verkopen van hun munten op basis van een Wyckoff-distributieschema. Het schema is een patroon dat handelaren gebruiken om belangrijke marktops te identificeren. Pizzino voegde het volgende toe:

“Het lijkt erop dat Bitcoin zich momenteel in de Wyckoff-distributiefase bevindt, wat over het algemeen betekent dat investeerders crypto verkopen. Er is ook het Gann 50% niveau waar BTC zojuist onder is gesloten.”

Jason Pizzino / X

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $42.603.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!