Bitcoin ETF producten benaderen handelsvolume van $10 miljard in 3 dagen

James Seyffart, een prominente ETF-analist bij Bloomberg, vestigde de aandacht op deze ontwikkeling in een recente post op X. Volgens de onthulling van Seyffart bereikte het gecombineerde handelsvolume van deze producten $9,771 miljard op de derde handelsdag.

Herinner je je dat deze producten op de eerste handelsdag al $4,3 miljard op zich hadden. Uit recente gegevens blijkt dat de ETF’s in de afgelopen twee handelsdagen op de open markt een extra handelsvolume van $5,471 miljard hebben aangetrokken.

Interessant genoeg werd op dag drie een aanzienlijke stijging van het handelsvolume waargenomen, ondanks de recente correctie die werd genoteerd in de Bitcoin (BTC) en bredere cryptomarkten. Opmerkelijk is dat gegevens uit een tabel gedeeld door Seyffart de dominantie van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op de markt bevestigen.

Van het totale volume van $9,771 miljard is GBTC goed voor $5,174 miljard, wat 53% van het volume vertegenwoordigt. Bovendien registreerde GBTC een massief handelsvolume van $1 miljard op de derde dag.

Ondanks de indrukwekkende cijfers heeft GBTC in de afgelopen twee dagen $579 miljoen aan uitstroom gezien. Herinner je je dat Grayscale BTC de afgelopen tijd blijft verplaatsen tussen wallets. GBTC is het enige ETF op de lijst met een negatieve netto instroom.

Desalniettemin bevat het beleggingsproduct de grootste beheerde activa (AUM) op de ETF-markt, met een totaal van $25,56 miljard. De enorme AUM van GBTC wordt grotendeels toegeschreven aan zijn eerdere bestaan als een Bitcoin-trust voordat Grayscale het transformeerde tot een ETF.

Ondertussen staat de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock op de tweede plaats op de lijst wat betreft handelsvolume. IBIT heeft in de afgelopen drie handelsdagen in totaal $1,997 miljard bereikt, met $371 miljoen aan volume op de derde dag. Dit cijfer vertegenwoordigt een daling van 63% ten opzichte van het volume van $1,01 miljard op de eerste dag.

Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) staat direct onder BlackRock’s IBIT, met $1,479 miljard aan totaal volume. FBTC heeft in de afgelopen twee dagen een netto instroom van $422 miljoen opgenomen en wordt gewaardeerd op $427 miljoen op het moment van schrijven.

Ondanks een lagere AUM dan de Bitwise Bitcoin ETF (BITB), heeft de Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) meer handelsvolume gegenereerd in de afgelopen drie dagen. De ARKB heeft een volume van $528 miljoen met een AUM van $111 miljoen. Herinner je je dat Cathie Wood, CEO van Ark Invest, beweerde dat niet alle ETF’s de race zouden overleven.

Wat betreft kapitaalstromen heeft BlackRock’s IBIT de grootste instroom gezien in de afgelopen twee dagen, met een bedrag van $497,7 miljoen. Gegevens van BitMEX Research tonen aan dat IBIT op de derde dag alleen al $214 miljoen aan instroom heeft geregistreerd. Ark Invest’s ARKB zag $123 miljoen aan instroom op de derde dag.

Ondanks de enorme instroom merkte BitMEX Research op dat de aanzienlijke uitstroom die werd waargenomen bij Grayscale’s GBTC resulteerde in een netto-uitstroom van $41 miljoen op de derde dag. BitMEX bevestigde echter dat de gegevens op dat moment niet definitief zijn en mogelijk onnauwkeurig.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!