Ook Van de Poppe ziet altcoins binnenkort uitbreken

Een breed gevolgde crypto-analist gelooft dat altcoins binnenkort op de voorgrond zullen treden, aangezien Bitcoin (BTC) een periode van consolidatie ingaat. Analist Michaël van de Poppe vertelde namelijk aan zijn 684.700 volgers op het sociale mediaplatform X dat de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) zou kunnen betekenen dat BTC al een kortetermijntop heeft bereikt.

Van de Poppe zei dat hoewel de ETF’s op de lange termijn bullish zijn voor Bitcoin, het tijd zal kosten voordat tientallen miljarden dollars aan kapitaal in BTC stromen. Voorlopig verwacht de analist dat Bitcoin waarschijnlijk een consolidatiefase ingaat terwijl kapitaalkrachtige investeerders hun kapitaal herverdelen en handelaren wachten op een nieuwe katalysator. Hij gaf het volgende aan:

“Op korte termijn zal de prijs van Bitcoin echter waarschijnlijk consolideren en op adem komen. Verschillende redenen hiervoor:

Rotatie van GBTC (Grayscale Bitcoin Trust) naar de ETF vereist een verkoop van BTC.

Rotatie van instellingen van spot Bitcoin naar de ETF om te voldoen aan het regelgevingskader.

Hype-gebaseerde speculanten en handelsbedrijven verkopen hun posities (of worden uitgestopt) omdat de hype voorbij is.

De hype zelf stopt de plotselinge euforie van het kopen van het werkelijke activum voor nu, totdat er een nieuw evenement is.”

Terwijl Bitcoin afkoelt, gelooft Van de Poppe dat altcoins in beweging zullen komen. Volgens de analist geeft de consolidatie van Bitcoin altcoins het tijdvenster om te stijgen en BTC te overtreffen.

“De afgelopen maanden hebben altcoins geleden na de plotselinge kracht van Bitcoin, dat is gestegen van $25.000 naar $50.000. Zeer waarschijnlijk zullen we een consolidatieperiode op Bitcoin zien en waarschijnlijk een relatief lange periode van consolidatie (drie tot zes maanden) voordat nieuwe hoogtepunten optreden. Daartussenin is altcoin-manie en een doorbraak over de hele linie de volgende stap.”

De handelaar deelde ook een grafiek waaruit blijkt dat BTC waarschijnlijk zal consolideren tussen $39.000 en $50.000 gedurende het grootste deel van 2024, waarbij altcoins veel tijd krijgen om doorbraakrally’s te ontketenen.

Op het moment van schrijven is Bitcoin $42.429 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!