Bitcoin koers klaar voor stijging richting cruciaal prijsniveau op $48.185!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Het zal je vast niet ontgaan zijn. Gisteren werden maar liefst 11 spot Bitcoin ETF’s goedgekeurd en daarmee heeft de markt geschiedenis geschreven. Dankzij de spot ETF wordt investeren in Bitcoin toegankelijker gemaakt voor een hele grote groep investeerders die voorheen niet konden of wilden investeren in Bitcoin. Het vormt een brug tussen Traditional Finance (TradFi) en de cryptomarkt.

In Amerika wordt vele miljarden aan vermogen beheerd door vermogensbeheerders en zij hebben nu dus een extra optie op de menukaart, namelijk een stukje diversificatie in Bitcoin via zo’n ETF. ETF providers moeten dan vervolgens de markt op om Bitcoin te kopen, zodat die ETF aankopen 1 op 1 gedekt zijn met Bitcoins. Het zorgt dus voor structurele nieuwe koopdruk vanuit die hoek (zo lang er uiteraard meer mensen een ETF blijven kopen dan verkopen).

Een Bitcoin spot ETF zorgt voor meer volwassenheid van de cryptomarkt en dat is in mijn ogen iets goeds. Zeer positieve ontwikkelingen dus! Afijn, laten we maar eens naar de koers gaan kijken. Lees snel verder!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

Ik kan er lang en breed over gaan praten, maar het ziet er gewoon extreem sterk uit. De Bitcoin koers nadert momenteel de high op $48.185. Dit is hét punt om te breken. Doen we dit namelijk mogen we ons gaan opmaken voor een beweging richting nieuwe all-time highs. Dan mag je voorzichtig zelfs gaan dromen over prijzen boven de $100.000. Ik ben vaak voor gek verklaard, maar in 2021 waren we er toch al aardig dichtbij ($69.000). Ik verwacht dat we er deze cyclus overheen gaan. Mochten we een pullback gaan zien zie ik graag dat de high op $44.777 wordt vastgehouden. Pas zodra we dat gaan verliezen ga ik weer lager kijken. Tot die tijd blijf ik rustig omhoog kijken.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe we de consolidatie hebben verlaten, dat teruggetest hebben en nu dus weer de weg omhoog vervolgen. Ik kijk naar $48.185 en vanaf daar gaat het heel interessant worden. De high op $48.185 is zeer significant, dus schrik er niet van als de koers plotseling hard onderuit klapt als mensen daar winsten gaan verzilveren. Dat is een voor de hand liggend scenario, maar gezien de constante koopdruk van Bitcoin spot ETF kopers heb ik zo mijn twijfels of we dat gaan zien. Wat waarschijnlijker is is dat we gewoon door gaan beuken richting nieuwe highs. $69.000 is dichterbij dan we denken!

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er fantastisch uit! Ik heb 0 redenen om te twijfelen aan de bullish bias. Wel dient er rekening te worden gehouden met het naderende key level op $48.185. Pas als we daar op de weekgrafiek boven sluiten durf ik veel hoger te kijken. We bekijken het rustig van level tot level. Tot volgende week!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!