Analist voorspelt Bitcoin prijsstijging naar $50k, gevolgd door een correctie naar $38k

Een cryptostrateeg die de bodem van de bearmarkt van Bitcoin (BTC) in 2018 nauwkeurig voorspelde, gelooft dat het toonaangevende digitale activum zich opmaakt voor een rally naar een nieuw tweejarig hoogtepunt.

De pseudonieme analist Bluntz vertelt zijn 235.600 volgers op het social mediaplatform X dat Bitcoin nu midden in een vijfgolfbeweging naar boven zit.

De cryptohandelaar deelt een grafiek die suggereert dat BTC zou kunnen stijgen tot maar liefst $50.000 in de komende dagen, terwijl de markt in spanning afwacht op de mogelijke goedkeuring van op spot gebaseerde Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s):

“De grote week komt eraan. BTC handelde het hele weekend zijwaarts in afwachting van het nieuws van deze week.

Mijn vooroordeel voor BTC is zoiets als dit, waar we omhoog schieten op het nieuws van de ETF-aankondiging en dan beginnen met een diepere terugtrekking die de laagste bereikwaarden veegt.

Terwijl BTC nieuwe hoogtepunten bereikt, denk ik, gezien de prijsactie van altcoins tijdens het weekend, dat een paar ook nieuwe hoogtepunten zullen bereiken, maar ook vrij veel zullen lagere hoogtepunten zijn en geen nieuwe hoogtepunten zullen bereiken.”

Bron: Bluntz/X

Bluntz is een populaire beoefenaar van de Elliott Wave-theorie, een geavanceerde technische analysebenadering die probeert toekomstige prijsacties te voorspellen door het volgen van de psychologie van de menigte die zich in golven manifesteert. Volgens de theorie ervaart een bullish activum een vijfgolfrally voordat een driegolfsbeweging naar beneden plaatsvindt.

Kijkend naar de grafiek van de handelaar, lijkt hij te voorspellen dat Bitcoin boven de $50.000 zal stijgen om zijn vijfde golf te beëindigen, wat vervolgens een driegolfcorrectie naar $38.000 zal triggeren.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $46.414, een stijging van meer dan 6,5% in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!