Japans E-commerce gigant Mercari accepteert BTC betalingen

Vanaf juni kunnen gebruikers van Mercari, een van de grootste e-commerceplatforms in Japan, producten betalen met Bitcoin. Gebruikers van het platform kunnen ook de opbrengsten van verkopen gebruiken om Bitcoin te kopen en te verkopen.

Mercari blijft prijzen in yen weergeven

Een van de grootste online marktplaatsen van Japan, Mercari, heeft aangekondigd dat zijn klanten binnenkort betalingen kunnen doen met Bitcoin (BTC). Hoewel Mercari verwacht prijzen in yen te blijven weergeven, kunnen klanten vanaf juni de cryptovaluta selecteren bij het doen van betalingen.

Volgens een rapport van Nikkei zal Melcoin, een dochteronderneming van het online handelsreus, alle betalingen verwerken die via BTC worden gedaan. Dit betekent dat verkopers hun betalingen alleen in de vorm van yen zullen ontvangen. Daarnaast kunnen gebruikers BTC kopen en verkopen met de opbrengsten van online verkopen.

Nieuwkomer met een goede naam

De overstap naar BTC-betalingen komt bijna een jaar nadat het een BTC-handelsservice lanceerde en meer dan drie maanden nadat het naar verluidt de mijlpaal van 1 miljoen gebruikers bereikte. Deze mijlpaal werd bereikt terwijl Mercari bevestigde dat zo’n 80% van zijn crypto-gebruikers geen eerdere ervaring had met crypto-handel.

Ondanks dat het nieuw is in de sector, wordt de BTC-handelsservice van Mercari door Japanse gebruikers al gunstiger bekeken dan die van zijn rivaal Rakuten. Uit de bevindingen van een onderzoek uitgevoerd door Mobile Marketing Data Labo blijkt dat 24,7% van de respondenten die in 2023 begonnen met crypto zei Mercari te prefereren, vergeleken met 24,2% voor Rakuten.

Ondertussen wordt de BTC-handelsservice van Mercari door sommigen beschreven als een grote klap voor gecentraliseerde crypto-exchanges zoals Bitflyer, die zijn marktaandeel heeft zien dalen tot 11,3%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!