SEC-voorzitter waarschuwt nogmaals voor risico’s van crypto-investeringen

Te midden van een tumultueuze achtergrond waarin investeerders reikhalzend wachten op de goedkeuring van de eerste Amerikaanse spot Bitcoin ETF, besloot Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), nogmaals investeerders te waarschuwen over de mogelijke risico’s die gepaard gaan met cryptocurrencies.

Kijk uit voor fraude, aldus Gensler

Terwijl de cryptowereld getuige is van de opkomst van Bitcoin ETF’s en andere nieuwe investeringsmogelijkheden, bieden de waarschuwingen van Gensler een kritisch perspectief op de vaak over het hoofd geziene risico’s. Hij benadrukte namelijk de noodzaak van waakzaamheid tegen fraude, waarbij hij de kwetsbaarheid van de sector benadrukt voor plannen als het aanbieden van nepmunten en piramidefraude. Volgens hem maakt de combinatie van hoge volatiliteit en de aantrekkingskracht van snelle winsten de cryptomarkt een vruchtbare voedingsbodem voor frauduleuze activiteiten.

De uitspraken van Gensler onderstrepen een diepgewortelde zorg voor particuliere beleggers die mogelijk slecht toegerust zijn om door deze verraderlijke wateren te navigeren. Hij wijst erop dat ondanks de verleidelijke vooruitzichten op hoge rendementen, de realiteit van crypto-investeringen vol onzekerheden en potentiële juridische dubbelzinnigheden is. Dit gebrek aan een regelgevend vangnet zorgt er volgens Gensler voor dat beleggers worden blootgesteld aan risico’s die zelden aanwezig zijn in meer traditionele beleggingskanalen.

Bitcoin ETF komt steeds dichterbij

De laatste opmerkingen van Gensler komen op een cruciaal moment. De cryptomarkt gonst van het vooruitzicht dat de SEC groen licht geeft voor verschillende spot-Bitcoin ETF’s, een gebeurtenis die op het punt staat het investeringslandschap mogelijk te hervormen. Deze verwachting is niet ongegrond; De projecties van Bloomberg laten een waarschijnlijkheid van 95% van de goedkeuring zien.

Deze gebeurtenis zal tevens voor veel nieuwe investeerders zorgen die de cryptomarkt betreden, die gemakkelijker ten prooi zullen vallen aan dergelijke fraudes. Met dit in gedachte, fungeren de waarschuwingen van Gensler als een ontnuchterend tegenwicht en herinneren ze investeerders aan de inherente risico’s en volatiliteit van crypto-investeringen, inclusief het potentieel voor fraude en hacks.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!