Oprichter ACE Exchange en 13 medewerkers gearresteerd wegens vermeende fraude

Taiwanese politie heeft de oprichter van ACE Exchange, David Pan, en 13 medewerkers gearresteerd op verdenking van oplichting van investeerders. Het crypto-handelsplatform, een van de grootste in Taiwan, wordt onderzocht voor mogelijke frauduleuze activiteiten, waarbij de geschatte waarde van de fraude boven de $32 miljoen uitkomt. Het bedrijf benadrukt echter dat haar werknemers niet betrokken waren bij de vermeende fraudezaak.

Gearresteerd wegens fraudeverdenkingen

volgens het lokale nieuwsportaal Liberty Times, zijn ze gearresteerd wegens het vermeende fraudezaak. Ze worden beschuldigd van het drie jaar lang promoten van vermeend waardeloze cryptocurrencies bij investeerders.

Pan en Lin Nan, vermoedelijk de drijvende krachten achter de operatie, vertelden investeerders via diverse sociale media dat deze tokens op bekende lokale en internationale crypto-beurzen zouden worden genoteerd om ze geloofwaardig te laten lijken. Ze beweerden ook dat de aangeschafte cryptocurrencies aanzienlijke rendementen zouden opleveren, maar de gepromote tokens daalden in waarde of waren niet meer in omloop.

Na invallen werden Pan en de verdachten gearresteerd, waarbij de politie NT$ 111,52 miljoen ($3,6 miljoen) en crypto-activa ter waarde van NT$ 108 miljoen ($3,4 miljoen) in beslag nam. Autoriteiten schatten het fraudebedrag van Pan en Lin gedurende drie jaar op ongeveer NT$ 1 miljard ($32 miljoen).

ACE Exchange claimt wat anders

Na het nieuws van de fraudezaak bracht ACE Exchange een verklaring uit waarin stond dat haar werknemers niet door de politie waren gearresteerd, terwijl werd verklaard dat het probleem te maken heeft met sommige genoteerde cryptocurrencies in 2019 die “bij illegale activiteiten betrokken waren.”

“In feite werkt ACE samen met het onderzoek als getuige. Sommige media meldden dat onze werknemers betrokken waren bij de zaak, wat niet waar is. We hebben een brief naar de media gestuurd om het te corrigeren.”

Het bedrijf zei ook dat het het MOCT/TWD-handelspaar op 8 januari 2024 van zijn platform zou schrappen. ACE voegde eraan toe dat het bedrijf regelmatig een “marktbeoordelingsproces” uitvoert voor het noteren van munten en tokens zal schrappen die niet aan de eisen voldoen.

ACE Exchange is opgericht in 2018 en is een van de drie grootste crypto-platforms in Taiwan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!