Arthur Hayes voorspelt grote correctie voor Bitcoin

BitMEX-medeoprichter Arthur Hayes zegt dat Bitcoin (BTC) in de komende weken een aanzienlijke prijscorrectie kan ervaren.

Hayes zegt in een nieuwe blogpost dat een vermindering van de liquiditeit van de Amerikaanse dollar door het beëindigen van het Bank Term Funding Program (BTFP) door de Federal Reserve in maart zal leiden tot een “genadeloze uitwas van alle crypto-toeristen”.

Het BTFP werd in maart 2023 opgericht om liquiditeit te bieden aan banken en andere financiële instellingen om hen in staat te stellen aan alle behoeften van hun deposanten te voldoen.

Volgens de medeoprichter van BitMEX zou de goedkeuring van aanvragen voor spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de VS en het daaropvolgende begin van de handel in deze producten een door verminderde dollarliquiditeit veroorzaakte Bitcoin-verkoopgolf verder kunnen verergeren:

“Ik verwacht dat Bitcoin een gezonde correctie van 20% tot 30% zal ervaren vanaf welk niveau het ook heeft bereikt begin maart. De uitwas kan nog ernstiger zijn als de reeks van in de VS genoteerde spot Bitcoin ETF’s al met de handel is begonnen. Stel je voor dat de verwachting van honderden miljarden aan fiat die op een toekomstige datum in deze ETF’s stromen, Bitcoin boven de $60.000 en dicht bij zijn hoogtepunt van $70.000 in 2021 brengt. Ik kan gemakkelijk een correctie van 30% tot 40% zien door een dollarliquiditeitstrekking.”

Hayes zegt dat een andere potentiële bankencrisis, veroorzaakt door het einde van de BTFP, de Federal Reserve zou kunnen dwingen het monetaire beleid te versoepelen en daarmee Bitcoin te helpen zijn verliezen te herstellen:

“Het BTFP loopt af op 12 maart, en de rentebeslissing van de Fed wordt aangekondigd op 20 maart. Er zijn zes handelsdagen tussen deze twee cruciale beslissingspunten. Als mijn voorspelling klopt, zal de markt binnen die periode een paar banken failliet laten gaan, waardoor de Fed wordt gedwongen de rente te verlagen en de hervatting van het BTFP aan te kondigen.

Bitcoin zal in eerste instantie scherp dalen met de bredere financiële markten maar zal zich herstellen vóór de Fed-vergadering. Dat komt omdat Bitcoin de enige neutrale reserveharde valuta is die geen verplichting is van het banksysteem en wereldwijd wordt verhandeld. Bitcoin weet dat de Fed ALTIJD reageert met een liquiditeitsinjectie als het slecht gaat.

Het kan een nieuwe naam krijgen om degenen die hun nieuws van TikTok halen te verwarren, maar wees gerust dat Bitcoin weet dat gedrukt geld in welke vorm dan ook altijd gedrukt geld is. Daarom zal Bitcoin scherp stijgen vóór en in de uiteindelijke capitulatie van de Fed om de geldprinter weer te laten draaien.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!