Solana Foundation breidt uit naar Brazilië met Web3 Focus

De Solana Foundation, de instelling die verantwoordelijk is voor het beheer van initiatieven gerelateerd aan het Solana-netwerk, heeft aangekondigd dat het zal uitbreiden naar Brazilië. Volgens lokale rapporten is de organisatie van plan om een lokaal team op te zetten en meer dan $10 miljoen te investeren in verschillende Web3-gebieden, waaronder tokenisatie, kunstmatige intelligentie en kunst.

Solana Foundation kondigt uitbreiding naar Brazilië aan

Solana (SOL) is bezig met het uitbreiden van zijn bereik naar Brazilië. De Solana Foundation, de non-profitinstelling die Solana-gerelateerde initiatieven ondersteunt, heeft aangekondigd dat het dit jaar in Brazilië zal starten, een lokale groep zal openen en verschillende investeringen zal doen in verschillende Web3-velden.

Volgens lokale rapporten zal de organisatie in Brazilië een “superteam” lanceren, een groep die is gewijd aan het ontwikkelen van apps bovenop de Solana-blockchain, gebruikmakend van de lage kosten en schaalbaarheid. De stichting heeft deze groepen in zeven landen geïmplementeerd en Brazilië, en biedt betaald werk en kansen voor 700 leden en duizenden gebruikers die deelnamen aan de hackathons van Solana.

Investering van meer dan $10 miljoen

De organisatie meldde dat het meer dan $10 miljoen zal investeren in verschillende gebieden van het Braziliaanse Web3-ecosysteem, waaronder kunst, tokenisatie van activa en kunstmatige intelligentie (AI). Solana zag Brazilië als een van zijn prioriteitsmarkten voor uitbreiding in 2024, waarbij deze gebieden werden gekozen als interessegebieden voor kerninvesteringen.

Diego Dias, het hoofd van de Braziliaanse en Latam-groep, stelt dat deze superteams begonnen als gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s), en zijn gemuteerd als een uitbreiding van de Solana Foundation in verschillende delen van de wereld.

Diego verklaarde dat het doel van de interventies is om de gemeenschap op de voorgrond te plaatsen van de groei en innovatie in Solana. Hij legde uit:

“Onze bedoeling bij de Solana Foundation is om een afnemende invloed te hebben op het ecosysteem en onze gemeenschap in staat te stellen de toekomst van Solana te leiden.”

SOL, het token van het Solana-netwerk, heeft vorig jaar een dramatische groei doorgemaakt, waarbij Ethereum in volumes verhandeld in gedecentraliseerde beurzen de laatste week van december werd overtroffen en de prijs met meer dan 700% is gestegen in 2023.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!