Celsius gaat duizenden ETH ontgrendelen – Volatiliteit aanstaande?

De prijzen van Ethereum (ETH) zouden de komende weken volatiliteit kunnen ervaren, nadat de crypto-uitlener Celsius, die zich herstructureert in faillissementsprocedures, heeft aangekondigd dat het zijn ETH-bezit zal ontgrendelen. Hierdoor kan de nummer twee cryptocurrency van dit moment verkoopdruk ervaren.

Het bedrijf, dat zich omvormt tot een Bitcoin miner, had eerder aangekondigd dat het staking zou opnemen in zijn activiteiten. De onderneming heeft stakingsbeloningen op de open markt verkocht om kosten te dekken die verband houden met het herstructureringsplan. Celsius gaf het volgende aan in een bericht:

“Celsius zal bestaande ETH-posities ontgrendelen, die waardevolle inkomsten uit stakingsbeloningen hebben opgeleverd voor het bedrijf, om bepaalde kosten tijdens het herstructureringsproces te compenseren. De aanzienlijke ontgrendelingsactiviteit in de komende dagen zal ETH vrijmaken om tijdige uitkeringen aan crediteuren te waarborgen.”

Gegevens van het analysehulpmiddel Arkham tonen aan dat crypto-wallets die zijn gekoppeld aan Celsius meer dan $151 miljoen aan Ether hebben gestaked, waarop het waarschijnlijk een jaarlijks rendement van meer dan 4%-5% behaalt.

Hoewel de stakingsbeloningen mogelijk niet tot een groot aantal Ether-verkopen leiden, kunnen ze hebben bijgedragen aan negatief sentiment voor de token, samen met andere factoren zoals de interesse in andere blockchains.

Ondertussen toont uitstroomgegevens aan dat Celsius in de afgelopen week meer dan 30.000 ETH naar bewaarder Fireblocks heeft gestuurd, waarvan een deel mogelijk is gestort bij de crypto-exchange Coinbase, waar het waarschijnlijk is ingewisseld voor stablecoins.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!