Bitcoin kan met 37% dalen na ETF-afwijzing, aldus DonAlt

Een cryptocurrency-analist en handelaar heeft gewaarschuwd dat één gebeurtenis Bitcoin (BTC) zou kunnen doen instorten met dubbele cijfers. De analist, bekend onder het pseudoniem DonAlt, vertelde namelijk aan de 56.200 abonnees van het YouTube-kanaal TechnicalRoundup dat als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) weigert een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) goed te keuren, BTC met ongeveer 37% zou kunnen dalen vanaf het huidige niveau. Hij gaf het volgende aan:

“We kunnen praten over wat er gebeurt als we een afwijzing krijgen. Voor mij is het vrij eenvoudig. Ik denk dat het op zijn minst deze consolidatie [van ongeveer $33.000 – $38.000], zo niet het begin van de beweging hier beneden [rond $24.000], zou ondermijnen.

Dus als de ETF wordt afgewezen, was de marktstructuur hier beneden [net boven $24.000] eigenlijk niet al te gunstig, en naar mijn mening was de reden waarom we omhoog gingen vanaf $27.000, $28.000 bijna volledig de ETF.

Dus als we een afwijzing krijgen, zouden we min of meer naar dat gebied terugkeren. Dus dat is als het ware het slechtste geval – een afwijzing brengt ons naar $27.000, $28.000.”

Bitcoin wordt verhandeld op $42.796 op het moment van schrijven. DonAlt zei ook dat de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in de VS ook een bearish impact op BTC zou kunnen hebben.

“Een goedkeuring, veel mensen zouden zeggen, ‘hey, een goedkeuring moet heel bullish zijn’. Ik zou betogen dat we er al veel van hebben ingeprijsd, maar op korte termijn zou het tot enige opwaartse beweging kunnen leiden.

Maar ik denk dat als je een goedkeuring krijgt, je mogelijk een piek naar boven zou krijgen waar veel mensen in zouden verkopen.

En ik denk dat dat ons ook een beetje lager zou brengen… gewoon een daling naar het bereik van $38.000, kruipen terug boven $40.000.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!