Drie ETF-aanvragers vinden alvast beurzen om hun product aan te bieden

Grayscale, VanEck en ARK, drie bedrijven die strijden om een spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten aan te bieden, hebben toestemming gekregen om hun fondsen op hun respectievelijke beurzen te verhandelen.

De Grayscale Bitcoin Trust, een Bitcoin-investeringsproduct voor geaccrediteerde beleggers, handelt momenteel als een commodity-beleggingsproduct op de OTCQX onder de GBTC-ticker. Het is nu goedgekeurd om op de NYSE Arca te handelen als de omzetting naar spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd. En de VanEck Bitcoin Trust, samen met Ark, dat samenwerkte met fondsbeheerder 21Shares voor zijn ARK 21Shares Bitcoin ETF, zullen verhandeld worden op de Chicago Board Options Exchange (CBOE) als de ETF’s worden goedgekeurd.

Voor duidelijkheid: dit is slechts een vereist papierwerk. Het is zeker een positief teken dat de beurzen de Bitcoin ETF’s hebben goedgekeurd om te verhandelen, maar geen enkele emittent heeft het allerbelangrijkste groene licht gekregen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Talloze financiële instellingen hebben de afgelopen tien jaar aanvragen ingediend om de eerste Amerikaanse spot Bitcoin ETF aan te bieden, maar de SEC heeft alle eerdere aanvragen afgewezen omdat ze zeiden dat een dergelijk product een te groot risico voor beleggers zou vormen. Gisteren kwam er echter naar buiten dat de SEC-voorzitter en drie andere belangrijke personen binnen de toezichthouder de komst van een dergelijk product steunen. Dit zou betekenen dat de komst van een spot Bitcoin ETF dichterbij dan ooit is. Tevens vertelden verschillende anonieme bronnen aan Fox Business dat de effectentoezichthouder met beurzen heeft ontmoet – zoals Nasdaq, CBOE en New York Stock Exchange – wat suggereert dat de SEC deze beurzen zou kunnen voorbereiden op eventuele Bitcoin ETF-noteringen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!