SEC-voorzitter en drie anderen steunen een spot Bitcoin ETF

De markt wacht in spanning af op de beslissing vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Echter geeft een Bloomberg-analist aan dat het 90% zeker is dat er minimaal één spot Bitcoin ETF goedgekeurd zal worden.

Eric Balchunas, senior ETF-analist van Bloomberg, heeft gesuggereerd dat de Amerikaanse financiële toezichthouder waarschijnlijk positief tegenover de komst van een dergelijk product staat. Hij zei dat drie van de vijf SEC-commissarissen de goedkeuring steunen.

De verklaring van Balchunas komt als reactie op de gemengde meningen van Markus Thielen van Matrixport, die eerst goedkeuring voorspelde en vervolgens overging op het voorspellen van afwijzing. Thielen verduidelijkte echter dat zijn standpuntwijziging gebaseerd was op zijn analyse en niet op voorkennis.

Nu twee Republikeinse commissarissen en SEC-voorzitter Gary Gensler, benoemd door Joe Biden, schijnbaar vóór zijn, lijkt een goedkeuring waarschijnlijk. Gensler heeft opgemerkt dat wettelijke richtlijnen hen tot goedkeuring hebben geneigd.

Goldman Sachs als geautoriseerde deelnemer

In ander nieuws, overweegt de grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs momenteel om een speler te worden op de Bitcoin ETF-markt. Deze ontwikkeling impliceert een potentieel partnerschap met BlackRock en Grayscale, twee van de meest invloedrijke namen in de financiële wereld. Goldman Sachs streeft ernaar om als ‘geautoriseerde deelnemer’ (AP) in deze ETF’s te fungeren, in afwachting van goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Als geautoriseerde deelnemer zou Goldman Sachs een centrale functie in de ETF-sector vervullen. Deze rol is van cruciaal belang voor het in stand houden van de afstemming van ETF-aandelen op hun onderliggende activa. Het omvat de creatie en aflossing van ETF-aandelen, waarbij ervoor wordt gezorgd dat hun marktwaarde nauwkeurig de waarde van hun activa weerspiegelt.

Deze stap zou Goldman Sachs naast andere grote financiële instellingen zoals JPMorgan Chase, Jane Street en Cantor Fitzgerald plaatsen. Deze bedrijven hebben hun deelname als AP’s voor verschillende Bitcoin ETF’s al aangekondigd in afwachting van goedkeuring door de SEC. De betrokkenheid van zulke belangrijke spelers duidt op een groeiende acceptatie en interesse in op cryptocurrency gebaseerde financiële producten onder traditionele bankinstellingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!