Bitcoin koers klapt ruim 12% omlaag! Moeten we ons zorgen maken?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers is gisteren met meer dan 12% onderuit gezakt. Er wordt met vingers gewezen naar een gepubliceerd rapport van Matrixport, een platform dat diensten aanbiedt voor cryptohandel en leningen. In dat rapport werd aangegeven dat ze een afwijzing verwachtten van de aanstaande potentiële Bitcoin spot ETF’s in Amerika.

Ik heb zo mijn vraagtekens bij dat als veroorzaker, maar met een toch wat onrustige markt in aanloop naar een potentiële goedkeuring is er natuurlijk maar een klein zetje nodig om paniek te veroorzaken. Ik denk zelf echter dat we een goedkeuring gaan zien. Zo kwam gisteren de SEC bijeen met grote handelsplatformen Nasdaq, CBOE en NYSE om de laatste zaken rondom de Bitcoin spot ETF aanvragen van de verschillende ETF providers af te ronden. Dat lijkt mij persoonlijk niet bepaald een signaal dat ze hem willen afkeuren, maar goed! Je weet het maar nooit.

Afijn, wij kunnen niets anders doen dan ons focussen op de prijsactie en dus gaan we daar nu naar kijken. Lees snel verder!

Weekgrafiek

Ja, we hebben een aardige daling op de Bitcoin koers gezien, maar feitelijk gezien is er niet zoveel veranderd. Op de weekgrafiek hebben we niets verloren en zelfs op de daggrafiek is de constructie volledig in stand. Pas bij een dagelijkse candle close onder de low van $40.167 ga ik me pas meer bezig houden met lagere prijstargets.

We zijn weer binnen de range gevallen en dat betekent dat we mogelijk langer blijven consolideren. Consolidatie is gewoon prima, dat geeft momentum indicatoren de kans om te resetten en zorgt voor een stabieler koersverloop. Al met al is nog steeds de verwachting dat we de komende periode naar $48.185 gaan bewegen.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat de Bitcoin koers een stevige wick omlaag heeft neergezet en vervolgens een prima dagelijkse candle close heeft gevormd. De prijs werd voor een groot deel opgekocht en dat geeft mij het idee dat dit wellicht al de low was. Zelfs als dat niet zo is en we gaan dus nog eens die $40.167 opzoeken zou dat prima zijn.

Dit alles valt binnen de consolidatiefase. Pas bij een dagelijkse candle close onder de $40.167 ga ik een stuk lager kijken en boven de $44.777 heeft het zin om een stuk hoger te kijken. Tot die tijd ligt de prijs in consolidatie en, wat een mooie bijkomstigheid is, kunnen altcoins meer ruimte gaan krijgen!

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er nog prima uit. Probeer niet in die blinde paniek mee te gaan als de prijzen dalen, maar zie het juist als een kans om goedkoper je favoriete coins op te kunnen pikken. De markt zit in een uptrend en dipkansen zijn er dus om benut te worden. Zo lang we $40.167 vasthouden blijf ik uit gaan van veel hogere prijzen de komende periode. Mochten we onder de $40.167 komen moeten we gewoon wat langer geduld hebben, maar is er in principe ook niets aan de hand. Correcties horen erbij!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!